用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.82%

義工

自由講場 今日: 6117|主題: 938918

求救~申請特區護照 id copy 200dpi 點整呀?

男爵府

國民生產總值:6979

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章

我依家用緊microsoft office既photo manager, 但唔知點改到200 dpi 以上, 依家kick左響度, 有冇jm識?

水晶宮

國民生產總值:74453

BKXmas勳章

aimenchan 發表於 17-4-15 12:50
我依家用緊microsoft office既photo manager, 但唔知點改到200 dpi 以上, 依家kick左響度, 有冇jm識? :laug ...

file or print?

男爵府

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 tkop 的帖子

我用手機影張id再load去電腦整

wcpcelia    發表於 17-4-15 21:03

翡翠宮

國民生產總值:97144

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我依家用緊microsoft office既photo manager, 但唔知點改到200 dpi 以上, 依家kick左響度, 有冇jm識? :laug ...

改resolution

男爵府

回覆 cattz288 的帖子

我已經較左pixel都唔得, 要幾多pixel架?

侯爵府

國民生產總值:21278

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

scanner有得較架,大過200已經得,我果時都係咁整

男爵府

國民生產總值:5806

BKXmas勳章

回覆樓主:

我果時用scanner

男爵府

我冇scanner

翡翠宮

國民生產總值:97144

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

aimenchan 發表於 17-4-15 13:03
回覆 cattz288 的帖子

我已經較左pixel都唔得, 要幾多pixel架?

頭先search過好似photo manager無得改dpi! 有無photoshop?

男爵府

國民生產總值:6520

BKXmas勳章

回覆樓主:

貼在小畫家縮小再save as試下。

男爵府

babyf 發表於 17-4-15 13:40
貼在小畫家縮小再save as試下。
依家張相得150dpi, 用小畫家點整大?

別墅

國民生產總值:793

BKXmas勳章

回覆樓主:

我一月時做過,打去hotline問,話一定要用scanner做,唔可以用相機,你可以再打去問問。

大宅

國民生產總值:2146

BKXmas勳章

我整來整去都攪唔掂最後都係寄去

wcpcelia    發表於 17-4-15 21:03

男爵府

jessiewong5 發表於 17-4-15 14:06
我一月時做過,打去hotline問,話一定要用scanner做,唔可以用相機,你可以再打去問問。
...
下....我影左相依家upload到啦~但到payment出事, 信用卡過晒數, 但政府過網話我操作越時, 依家唔知點...唉!!!!

子爵府

國民生產總值:11136

育兒性格勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

手機較高resolution再影過張load上去

大宅

國民生產總值:1506

BKXmas勳章

回覆樓主:

irfanview改

瑪瑙宮

國民生產總值:130218

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我幫62,99整特區護照..都係用手機影..再抽返相係電腦~用光影魔術手去改DPI..最後成功收到信拎埋特區護照

水晶宮

國民生產總值:66336

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

dasy 發表於 17-4-15 15:39
我幫62,99整特區護照..都係用手機影..再抽返相係電腦~用光影魔術手去改DPI..最後成功收到信拎埋特區護照 ...

我差不多,用photoshop ,

仲少少地執瘦呀媽塊面仔

男爵府

國民生產總值:5893

BKXmas勳章

我試過好多次都唔得。
嘥我時間, 最後都係郵寄。 最快捷

男爵府

國民生產總值:6644

BKXmas勳章

dasy 發表於 17-4-15 15:39
我幫62,99整特區護照..都係用手機影..再抽返相係電腦~用光影魔術手去改DPI..最後成功收到信拎埋特區護照 ...

光影真係得

頭先又係dpi問題,搵好多都話用Photoshop轉

搵到呢個舖太好啦,光影就咁save返就得,好方便
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎