用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 564|主題: 115832

夏天到,你地用咩面霜/ lotion/ gel?  

洋房

國民生產總值:78

BKXmas勳章

想揾清爽啲嘅夏天用面霜/ lotion/ gel,貴婦級la mer買唔起,有咩推介?

王國熱話
奶奶成日叫人買樓
結婚時99有冇送過野比你?
嚇小朋友
節日晚飯

大宅

國民生產總值:1024

想知, 年紀大, 都要保養下

複式洋房

國民生產總值:232

BKXmas勳章

我都想知呀 想買唔知買咩好 冬天個d太lup

民房

國民生產總值:6

Clinique Moisture Surge Gel
又平又好用

大宅

國民生產總值:4718

BKXmas勳章

肌研冰感gel!搽完涼涼地幾舒服,都清爽.但唔好期望有咩特別效果.

大宅

國民生產總值:1385

2017媽媽節

呢個天氣係幾煩...又未要開冷氣住 (我屋企), 濕濕笠笠咁....
我用avene light cream 都覺得少少笠, 但呢隻冬天用係完全唔夠保濕的....而家呢個天氣用又少笠, 要等開冷氣果陣先好D....

男爵府

國民生產總值:8768

BKXmas勳章

回覆樓主:

我呢排都有個疑問:如果冬天用緊既護膚品未用完,咁會用完先開夏天用既?定照開夏天既用品,留返冬天再用冬天嗰啲呢?會唔會開咗咁耐唔好呢?

子爵府

國民生產總值:11644

BKXmas勳章

IloveJJ 發表於 17-4-18 13:51
我呢排都有個疑問:如果冬天用緊既護膚品未用完,咁會用完先開夏天用既?定照開夏天既用品,留返冬天再用冬天 ...

我會夜晚用冬天用淨嘅面霜,日頭用爽d嘅面霜

男爵府

BKXmas勳章

ming0314 發表於 17-4-19 07:39
我會夜晚用冬天用淨嘅面霜,日頭用爽d嘅面霜

IC,因為我本身已經日頭用另一牌子(無咁潤)。

子爵府

國民生產總值:12821

雞年勳章 BKXmas勳章

我乾
夏天都要用skinceuticals 既B5

公爵府

國民生產總值:28285

BKXmas勳章

回覆樓主:

夏天開冷氣我覺得皮膚仲易乾,所以晚上用油,早上cream+1滴油,咁樣我可以keep到全日唔標面油,唔溶妝。

男爵府

BKXmas勳章

Elenalan 發表於 17-4-19 08:53
夏天開冷氣我覺得皮膚仲易乾,所以晚上用油,早上cream+1滴油,咁樣我可以keep到全日唔標面油,唔溶妝。
...

我夏天都唔開冷氣

公爵府

BKXmas勳章

IloveJJ 發表於 17-4-19 10:20
我夏天都唔開冷氣

咁堅?平日我除左室外等車果5分鐘,出入商場、office、屋企都係冷氣

禁止訪問

國民生產總值:155

BKXmas勳章

男爵府

BKXmas勳章

Elenalan 發表於 17-4-19 10:24
咁堅?平日我除左室外等車果5分鐘,出入商場、office、屋企都係冷氣
...

係呀!因為我老公同個仔都鼻敏感,開冷氣無咁好,我哋習慣唔開冷氣,所以揀樓都要揀向南,向南好涼的,我以前向北又住將軍澳,唔開冷氣真係好難頂。

複式洋房

國民生產總值:269

迷人pinklady 發表於 17-4-19 08:51
我乾
夏天都要用skinceuticals 既B5

產自?

大宅

國民生產總值:4421

BKXmas勳章

Elenalan 發表於 17-4-19 08:53
...
請問你用咩油呀?thx

公爵府

BKXmas勳章

siutse 發表於 17-4-19 16:02
請問你用咩油呀?thx
我唔係用油專家, 用油只係個人喜好。我習慣梳妝台長期有支jojoba油, 一年四季都可以直接搽或mix body lotion/ face moisturizer, 或用來dilute d厚油用。
搽面就用blend好的Facial Oil (芳療牌子/芳療師牌子), 亦會買底油mix jojoba用。

近期打laser, 就用緊沙棘油, 好止痕縮短laser後downtime; 而且用緊retinol產品, 同沙棘油好夾因為沙棘油可以有效減退用Retinol後敏感/乾燥狀況。

micmicfym    發表於 17-4-20 01:43

男爵府

國民生產總值:7068

BKXmas勳章

Elenalan 發表於 17-4-19 17:42
我唔係用油專家, 用油只係個人喜好。我習慣梳妝台長期有支jojoba油, 一年四季都可以直接搽或mix body lotio ...
可唔可以PM 沙棘油邊度買呀 ?

THANKS

子爵府

國民生產總值:11644

BKXmas勳章

IloveJJ 發表於 17-4-19 10:20
我夏天都唔開冷氣

Me too

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎