在職全職

跳至
[全職媽媽] Ftm冇目標

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我都係ftm,大果個2歲幾,細果個8個月,每日除左買餸煮飯,都會帶佢地去下公園,商場,或者去遊戲室,老公放假就搭車去遠啲玩

男爵府

有同感,無目標,無希望,日日如是

大宅

回覆 chanlouisa 的帖子

你一個人湊兩個會好忙呀~兩個差唔多年紀可以一齊玩開心d

大宅

回覆 daisywong1386 的帖子

咁你做左ftm幾耐呀?

男爵府

回覆 pstar1231 的帖子

就黎2年啦

大宅

回覆 daisywong1386 的帖子

即係你做咗兩年ftm都未習慣

大宅

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

我每日嘅短期目標係做哂d家務
長期目標係陪阿b開心咁成長

大宅

回覆 lyc_0609 的帖子

係,每日見住佢長大唔同樣又古靈精怪真係好開心~

複式洋房

我黎緊都會選擇做ftm, 自己湊返B
都擔心自己唔適應...
我覺得你D 目標set 得好好~ 我又要學下野先

大宅

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

pstar1231 發表於 17-4-21 14:40

係,每日見住佢長大唔同樣又古靈精怪真係好開心~

係呀! 佢每一個小成長都令人好驚喜,好好珍惜~

大宅

p_mama 發表於 17-4-21 17:20

我黎緊都會選擇做ftm, 自己湊返B
唔駛擔心,真係唔適合可以再返工,但起碼已經試過唔會後悔

大宅

我開始悶到想搵份pt返星期六日抖下氣

複式洋房

好認同, 因為bb成長冇take 2

複式洋房

我都係ftm,bb 3個半用大,每日一樣,好彩既係我響娘家可以湊到5月中,唔好彩既係5月中之後要返夫家,對住個乜都唔識既99,我好灰,我寧願自己一個都唔想對住個99,唉。。

冇目標,仲要每日費神金精火眼,增加壓力,我真係好擔心

大宅

回覆 NYC55699 的帖子

仲要對住99真心慘....搵辦法繼續留喺娘家~

我遲d都要搬近99,好擔心佢成日自己走上黎睇bb,
又意見多多

複式洋房

pstar1231 發表於 17-4-24 17:52

仲要對住99真心慘....搵辦法繼續留喺娘家~

冇啦點都要返去,我唯有做個唔痴家既新抱

大宅

唯有諗有多個人幫手睇住bb,自己可以free d...

琥珀宮

pstar1231 發表於 17-4-17 22:23
囝囝2個幾月,覺得做ftm好似好冇目標咁,一日過一日。係咪我未習慣?有冇媽媽會有相同感覺? ...

下,記得當時忙到我屎,上網都唔得閒

大宅

回覆 mandy952 的帖子

初時係好忙呀,覺都冇得訓,慢慢熟習左阿b食奶訓覺模式啦~

複式洋房

我最近剛做全職媽,辭左份做左十一二年既工,心情一路都好低落,唔知自己想點/可以點,晚晚失眠,日日頭痛,無胃口,食左都想嘔番出嚟,但又唔可以一路咁落去,壓力再加壓力,完全無左自己咁,已經唔識形容,唉!

首頁

尾頁

跳至