親子旅遊

跳至
[中國] 西安6天遊  

首頁
23456...11

尾頁

水晶宮

12312 發表於 17-4-23 08:36
你是否排錯隊。我星期日9時幾#3拿飛,差不多即拿即走。(可能我訂早飛)(當日落雨)。

其它無訂飛人既人 ...
我意思係現場取票要排好耐,我係即取

珊瑚宮

chocolatebean 發表於 17-4-23 21:05
我意思係現場取票要排好耐,我係即取

當日(星期日)好快拿走。
我訂9時票(最早果場)
9時頭已到。

水晶宮

SCENE 發表於 17-4-23 07:39
唔該晒!2, 4人包車。7〇〇人仔
,我見入場、索道等等都要買票,咁系米即係西上,再行道邊,再ㄧ路買票,然 ...
坐長途巴士,4人都係300內.

索道等等都要買票,咁系米即係西上,再行道邊,再ㄧ路買票,然後可決定北下或西下.
係,可以到時才決定. 先買西上,係上面行下,再買西下/北下. 其他峰再決定去唔去.

4人包車35O人仔,坐巴士都係RMB10內一位
咁華清池 值得去? YES
華清池+丽山入場 135 到時又熱又曬, 就唔會上去架啦! 主要都係睇下風景,唔好浪費時間,早D去兵馬俏俑好過

珊瑚宮

chocolatebean 發表於 17-4-23 21:17

索道等等都要買票,咁系米即係西上,再行道邊,再ㄧ路買票,然後可決定北下或西下. ...

兵馬俑一定要盡早去

水晶宮

12312 發表於 17-4-23 21:24
兵馬俑一定要盡早去
我地坐巴士, 先去華清池,再去兵馬俑都OK, 再去泰王玲.

暑假去,人多都預左

珊瑚宮

chocolatebean 發表於 17-4-23 21:29
我地坐巴士, 先去華清池,再去兵馬俑都OK, 再去泰王玲.

暑假去,人多都預左

我第一站已去兵馬俑,11時已人多。
(無去華清池)(見網友說可以不去)

水晶宮

12312 發表於 17-4-23 21:35
我第一站已去兵馬俑,11時已人多。
(無去華清池)(見網友說可以不去)
...
話晒都係出名景區,點都要去一次. 視乎想睇咩啦!

珊瑚宮

chocolatebean 發表於 17-4-23 21:39
話晒都係出名景區,點都要去一次. 視乎想睇咩啦!

下午去了青龍寺(免費入場)

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

12312 發表於 17-4-23 20:04
我有一日晚餐,都在酒店對面食麵、泡幕、串燒。

系啊,冇諗到個樹咁方便

珊瑚宮

leng1999 發表於 17-4-23 21:53
系啊,冇諗到個樹咁方便

是呀,位置超方便

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

12312 發表於 17-4-23 21:54
是呀,位置超方便

我到個幾日超凍又落雨,幸好一出戶外就停雨。阿老秦都算比面

珊瑚宮

leng1999 發表於 17-4-23 21:56
我到個幾日超凍又落雨,幸好一出戶外就停雨。阿老秦都算比面

我只有一日落了半日雨,但櫻花就淋晒落地,跟手比清潔人員掃走晒(好快手呀,攪到我無得追櫻)

珍珠宮

12312 發表於 17-4-23 21:58
我只有一日落了半日雨,但櫻花就淋晒落地,跟手比清潔人員掃走晒(好快手呀,攪到我無得追櫻)
...

極乾淨啊,d人都算有禮貌。冇比人推撞過,打尖亦冇。大陸真系好犀利,話改就改。當然仍然有d唔好既人同野,但已經極大進步。廁所亦好乾淨

珊瑚宮

leng1999 發表於 17-4-23 22:02
極乾淨啊,d人都算有禮貌。冇比人推撞過,打尖亦冇。大陸真系好犀利,話改就改。當然仍然有d唔好既人同野 ...

陝西本地人小打尖(通常外地人才打尖)。
我經常問路,D本地人好肯教我找路,而且吾粗魯。

珍珠宮

12312 發表於 17-4-23 22:06
陝西本地人小打尖(通常外地人才打尖)。
我經常問路,D本地人好肯教我找路,而且吾粗魯。
...

好同意啊。

珊瑚宮

leng1999 發表於 17-4-23 22:26
好同意啊。

令我對中國內陸地方人,改觀不小

珍珠宮

12312 發表於 17-4-23 22:28
令我對中國內陸地方人,改觀不小

我都系,好意外。

大宅

chocolatebean 發表於 17-4-23 21:17

索道等等都要買票,咁系米即係西上,再行道邊,再ㄧ路買票,然後可決定北下或西下. ...

坐長途巴士多人嗎?有冇位坐,因有老人家,另我係29、30,撞正51勞動。
若我住大雁區這間酒店,附近有車站。

珊瑚宮

SCENE 發表於 17-4-24 12:27
坐長途巴士多人嗎?有冇位坐,因有老人家,另我係29、30,撞正51勞動。
若我住大雁區這間酒店,附近有車站 ...

51-大鑊鳥

水晶宮

SCENE 發表於 17-4-24 12:27
若我住大雁區這間酒店,附近有車站 ...
排隊5分鐘內有車, 人滿即開車, 車等人, 我覺得好方便又經濟, 10RMB可先去華清池, 再去兵馬. 唔去華清池, 就直接去兵馬, 車費又平RMB2-3 (大約)

咁你30去先

首頁
23456...11

尾頁

跳至