興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

catlili 發表於 17-4-28 10:50
hi.想請問你D問題,我隻貓貓打完針,系針口位附近甩毛好勁,一忽忽。出番嘅毛好粗好鞋。正常嗎?已打一星 ...

如抗生素打完哂!都無好轉,就唔好再打啦!除非做完手術或有嚴重傷口!貓貓的毛好睇住本身身體!可能你貓貓近來皮膚唔多好,生出黎鞋d!我其中有隻貓貓一轉天氣就甩毛甩皮仲抓損哂!頸位頭位背位我用消毒紙輕輕抹!隔一陣再用椰子油!近日無乜太陽,無得拎佢曬!太陽係最好效果!
你貓貓是否嚴重咗定差唔多呢?

大宅

tomatomary 發表於 17-4-28 11:05
如抗生素打完哂!都無好轉,就唔好再打啦!除非做完手術或有嚴重傷口!貓貓的毛好睇住本身身體!可能你貓貓 ...

貓貓同未睇醫生時差唔多,但甩毛位置只限打針位附近。

複式洋房

catlili 發表於 17-4-28 11:36
貓貓同未睇醫生時差唔多,但甩毛位置只限打針位附近。

可能係藥物剌激啫!不過都要留意!要睇睇針位有無含膿!我貓曾試過打針位含膿!

大宅

tomatomary 發表於 17-4-28 13:58
可能係藥物剌激啫!不過都要留意!要睇睇針位有無含膿!我貓曾試過打針位含膿!
...

知道,謝謝你

大宅

catlili 發表於 17-4-28 14:55
知道,謝謝你

求教各jm.我隻白貓貓睇咁耐E生都冇乜好轉。攪到佢好唔開心,日頭收埋自己,夜晚先偷偷上床請問各jm有冇睇開有E德的E生系TKO區

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

catlili 發表於 17-7-9 11:18
求教各jm.我隻白貓貓睇咁耐E生都冇乜好轉。攪到佢好唔開心,日頭收埋自己,夜晚先偷偷上床請問 ...

我私信息左你

首頁

尾頁

跳至