論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老公對個姐姐乜都唔理,例如姐姐沖完涼唔記得熄煤氣制,次次都係我話姐姐,無聽過老公會話個姐姐。平時教姐姐落街買野又係我教,教佢煮飯又係我教。你地個老公係咪咁?

侯爵府

回覆樓主:

工人我全權管理

男爵府

一係唔講 , 一講就丙o

PonyMom    發表於 17-4-24 12:25

公爵府

ninachu 發表於 17-4-24 11:56
工人我全權管理

水晶宮

回覆樓主:

老公唔理工人未必係壞事, 有時男人對家傭的見解及要求與女人所期望的係有距離, 男人出聲可能係幫倒忙

子爵府

fanfan01 發表於 17-4-24 11:08
我老公對個姐姐乜都唔理,例如姐姐沖完涼唔記得熄煤氣制,次次都係我話姐姐,無聽過老公會話個姐姐。平時教 ...
我C6 都唔理工人d 嘢架
唔會教,唔會鬧,平時,只會叫佢冲茶,切生菓,沒有第三句

其實,咁樣我ok, 家中事務全由我管理

男爵府

畀面勳章

你想老公管姐姐嗎,你放心架啦?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我老公都唔會話姐姐,不過會意見多多叫我話囉~

如果由我老公開聲話嘅,就即係嚴重事故。有次姐姐打爛我老公D嘢又唔出聲,俾我老公發現,直接問佢,姐姐驚到口震震。

大宅

我老公都唔出聲,全部野都係我負責(emoji)(emoji)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會教, 但話就我開聲多

伯爵府

2024年龍年勳章

老公都唔出聲,全部野都係我負責
通常佢一出聲,就係十分重要既事

禁止訪問

男爵府

hkgra 發表於 17-4-24 17:37
老公都唔出聲,全部野都係我負責
通常佢一出聲,就係十分重要既事

X2

別墅

我老公同工人無交流

公爵府

W_cindy 發表於 17-4-26 17:52
我老公同工人無交流

最好不過!我都差不多係!男人最好同姐姐有好大距離!

男爵府

我同老公都會管

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔會

男爵府

回覆樓主:

會。因為日常係我提工人多,我留意到,要是先生出聲佢會打醒十二分精神。好似我係General Manager,老公係CEO咁

大宅

我老公唔會管,有事我出聲,份糧我出俾佢,所以佢會好聽我講。

大宅

KulookFung 發表於 17-4-27 23:24
會。因為日常係我提工人多,我留意到,要是先生出聲佢會打醒十二分精神。好似我係General Manager,老公係C ...

呢種組合唔錯

首頁

尾頁

跳至