自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都煩惱中

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

所以一早搵定一條龍,唔洗煩。我係完全唔識揀,我知我實亂晒龍,同埋一到呢咁重要決定,一定會有選擇困難症。真心覺得有啲家長好叻分析啲學校好壞。

侯爵府

Lhin 發表於 17-4-24 22:10
我同老公都係煩亞仔升中,其實如果有得知第一輪面試結果,

好似小學派位咁早d知道就好 ...

又唔比人知,呢個過程真係好虐待折磨

侯爵府

emilylam 發表於 17-4-25 00:18
同意之極,簡直玩死班家長,要人等半年先知結果,第一輪收就通知啦,又要人玩埋第二輪!個玩法邊個諗出來? ...

咪係,個制度衰到離譜不特止,仲要旨意你d師兄師姐成績決定有幾多band 1 band 2 quota
諗果個都腦閉塞架

子爵府

我都煩緊

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

系勁煩

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

伯爵府

我都係,老師話阿仔b1b2邊緣人,我都唔知自己要簡b1定b2好。尋晚成晚失眠

琥珀宮

yanfaifai 發表於 17-4-24 21:49
無論子女band幾也煩
進取又驚結果嚇死人
保守的學校又不是心儀

我贊成第一志願進取,第三志願開始保守,我兩個同事個仔band 1派位入到喇沙同皇仁!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

最慘係要估,做邊緣人,無論邊個band邊緣就難攪

公爵府

回覆樓主:

我都開始煩,下年到我喇

侯爵府

fanfan0582 發表於 17-4-25 08:22
我都係,老師話阿仔b1b2邊緣人,我都唔知自己要簡b1定b2好。尋晚成晚失眠
...

我仲有兩年,都係邊緣人,最慘聽聞區内學校唔接受區内叩門

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大塘小魚或小塘大魚問題,博高一缐係普遍家長心態,但對小朋友未必係最好,合適才是最重要。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加油

公爵府

回覆樓主:

加油!!!

大宅

無論子女band幾也煩
進取又驚結果嚇死人
保守的學校又不是心儀

band幾都煩

男爵府

無論子女band幾也煩
進取又驚結果嚇死人
保守的學校又不是心儀

香港升中要等幾個月係極之折磨,係頭一志願可以好進取,之後真係要小心填吾好太進取....

祝成功考取心儀學校....

公爵府

Lhin 發表於 17-4-24 22:10
我同老公都係煩亞仔升中,其實如果有得知第一輪面試結果,

好似小學派位咁早d知道就好 ...

好簡單,當唔收咁揀就得。

首頁
12345...7

尾頁

跳至