自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

AA制係公平定個男方冇風度?

leung2888    發表於 17-4-25 09:11

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

小麥麥 發表於 17-4-25 08:34

是乎咩交情啦,好難一概而論

公爵府

回覆樓主:

睇下咩關係啦!
如果個男想追個女仔 ,多數情況都會俾晒 ,但如果普通朋友AA都好正常

男爵府

玩具勳章

回覆樓主:

睇吓咩關係,同埋睇吓男方既經濟狀況。
普通朋友,平價既,男方;中貴價既,AA 。
男女拍拖,任何價錢都應該男方俾,除非男既付擔唔起,咁就面對現實,帶女友食平野,大時大節先食餐好d既!
唔係你估拍拖咁易,都唔係有情飲水飽的!

伯爵府

男女朋友AA冇問題,如係拍拖AA就唔係咁好嘞

琥珀宮

畀面勳章

睇咩關係囉,如果男想追女都話AA 既,咁實減分架啦,如果朋友關係梗係AA啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

普通朋友,一定AA,何解要佔人便宜,怕將來要還還唔起。男女朋友,我識既唔係富豪,通常一人比一次或男方比2次我比1次,都唔想對方太大負擔,拍拖洗費其實唔少,睇戲食飯都係錢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

唔應該叫AA制,應該叫A精掣

珍珠宮

回覆樓主:

拍拖男要求AA幾肉酸
女仔識做都會請客
不識做自己又銀根緊少約會
廿幾年前拍拖無AA玩法

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

其實"AA"全寫係咩呢?

btw, 普通朋友應該AA囉

男爵府

拍拖男女,通過男俾曬,不過如果太貴,我覺得女仔應該主動提出AA

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我又覺得唔一定AA制。除非男方好堅持,如果唔係出返自己嗰份都該

大宅

我同c6 由拍拖開始,已是佢俾晒錢
我無業

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

普通朋友就AA啦,拍拖男人仲問女人仲收返錢好樣衰,怕貴就食平野,如果個女人嫌cheap就明顯呢個女人唔適合
我讀書時先興AA,依家同朋友2個人食飯,300幾400一餐,都好少AA,大家輪流俾,或間中送下禮物等,為左幾百蚊計來計去好肉酸,除非係一大班人食得大啦

禁止訪問

男爵府

普通朋友AA制,男女朋友當然是男仔請啦,要講風度就係咁簡單!

男爵府

普通朋友 - AA, 食平食貴一早講定啦, 無$就唔好食.
男女拍拖 - 大部份男方比, 即係4餐有1餐女人比. 大時大節先食貴野.

伯爵府

應該「AA制」

琥珀宮

魚子媽媽 發表於 17-4-25 08:40
睇吓咩關係,同埋睇吓男方既經濟狀況。
普通朋友,平價既,男方;中貴價既,AA 。
男女拍拖,任何價錢都應 ...

普通朋友,咩價錢都應該AA啦,點解平價就應該男方比?

首頁

尾頁

跳至