自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

琥珀宮

願我能 發表於 17-4-26 09:36
我媽返鄉下,好多親戚成日搭佢帶野拎返去,嗰時又iphone又ipad又幾罐奶粉又雜誌,仲要有啲包住曬唔知係乜, ...

咁又唔同喎,d野自己買反而冇咁驚,最多充公,但帶左唔帶得嘅野就好大獲,不過而家帶奶粉分分鍾要你即場開晒罐都唔出奇

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

OKC 發表於 17-4-26 08:23
佢話唔知情,係佢99叫我帶俾佢,佢係美國。

真知假唔知都已經唔係朋友啦

佢99點會無端端知佢有朋友去美國?

Dwmn    發表於 17-4-26 15:25
我是一隻喵

禁止訪問

琥珀宮

OKC 發表於 17-4-26 07:27
【本報訊】香港雖已廢除死刑,但不能獨善其身。國際特赦組織香港分會收到至少5宗港人於東南亞被判死刑個案 ...

其實唔係好信佢地真係唔知

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

muicc 發表於 17-4-26 10:51
所以龍蝦真係唔應該叫國泰地勤同佢個女拎件手提入禁區俾返蝦女,第一家庭不特於人格第一
...

第一都有好多種
我是一隻喵

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

唔係怪獸 發表於 17-4-26 07:36
你那個朋友快點絕交吧!

大宅

回覆樓主:

聽過個故事, 事主係美國工作, 有綠咭。 返香港探親, d 老人家就叫佢走時帶呢樣果樣, 佢當然知美國嚴, 一一拒絕。 點知入境搜到佢行理有爆炸品, 唔比入境仲連綠咭都無埋, 份工當然唔等佢啦。 原來屋企將唔知沙炮定炮仗放入佢行理,話帶去比乜乜水個小朋友玩。

Lihoma    發表於 17-4-26 15:32
Dwmn    發表於 17-4-26 15:26

珍珠宮

回覆樓主:

所以唔好做好人

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

pprlala 發表於 17-4-26 13:03
聽過個故事, 事主係美國工作, 有綠咭。 返香港探親, d 老人家就叫佢走時帶呢樣果樣, 佢當然知美國嚴, ...

俾佢累死

子爵府

mandy952 發表於 17-4-26 11:46
咁又唔同喎,d野自己買反而冇咁驚,最多充公,但帶左唔帶得嘅野就好大獲,不過而家帶奶粉分分鍾要你即場開 ...

係幫親戚帶佢地啲物資,有好多包住晒都唔知係乜黎。

琥珀宮

聽過個故事, 事主係美國工作, 有綠咭。 返香港探親, d 老人家就叫佢走時帶呢樣果樣, 佢當然知美國嚴, ...

咁大煲?

琥珀宮

願我能 發表於 17-4-26 13:42
係幫親戚帶佢地啲物資,有好多包住晒都唔知係乜黎。

咁就要續件拆開,如果唔係就唔帶

日月水火    發表於 17-4-26 17:51

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

畀面勳章

mandy952 發表於 17-4-26 08:36
當年我好細個,阿嫲唔識字,但佢睇親新聞都同我講咩野唔好做,幫人唔係咁幫
...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

tintinlam 發表於 17-4-26 09:11
當年我老豆都係, 成日提唔好幫人拿任何嘢, 就算同學都係, 唔好食人地既煙, 唔好飲人地比既飲料.
...
我老豆都有咁教,一定唔可以幫人拎嘢過關。
仲有如果行開過,例如去完洗手間,返嚟杯飲品唔好再飲,一係飲晒先行開。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

mandy952 發表於 17-4-26 08:38
有d人會打游擊咁係機場問人可否幫佢帶行李,因為佢自己行李超重,而家細路細細個已出外交流,一定要教
...

係呀~ 陌生人或者都會防,最怕係俾同學仔利用,一陣話自己太多嘢,叫你幫佢拎D就幣啦~

翡翠宮

畀面勳章

嘩!咁樣靠害,就算親戚以後都可以老死不相往來
日日是好日

珍珠宮

2023年兔年勳章

Melody008 發表於 17-4-26 10:32
真係咁緊要既話,我就唔會慳個幾千蚊機票,自己去攞返啦!仲使等d 39547既人去幫咩。
...
係呀!所以我都講39547馮咩要信人帶行李?果D想人幫帶行李明顯係揾人替死!

珍珠宮

Lihoma 發表於 17-4-26 15:14
我老豆都有咁教,一定唔可以幫人拎嘢過關。
仲有如果行開過,例如去完洗手間,返嚟杯飲品唔好再飲,一係飲 ...

Me too

細個時爸爸媽媽教落,當時覺得好誇張,現在人大了,感覺他們好有智慧

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

pprlala 發表於 17-4-26 00:03
咁大整蠱
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

首頁
34567...8

尾頁

跳至