網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用過的jm,給點意見,謝謝你!

大宅

610mama 發表於 17-4-26 10:46
用過的jm,給點意見,謝謝你!
其實好睇你想要d乜野....
我曾經買過2張類似的. 我主要係想要GPS功能, 點知 , 因為我唔識, 買前已問明2隻錶有乜分別, 店主話基準定位 / WIFI 定位既分別. 當時我心諗基準應該已經OK, 所以買左基準定位, 貨到用果陣見到定位差距至少有 2 KM, 試過我個人起荔枝角, 但定位話我起沙田... 後來再問店主, 佢話無可能 (截埋圖比佢睇), 我提議加錢換隻WIFI定位, 店主也答應, 但收到貨後 ... 我個人起屋企, 但反而接觸唔到我屋企既WIFI, 反對接觸到1 KM以外既WIFI. 最後我當然再換喇. 隻錶用一個月就 . 講電話方面, 如果你唔係用中國移X既卡, 買前最好問下店主用唔用到其他電訊公司. 因為我果間店既店主有另一香港客買左用唔到, 所以店主問返我用乜野電話卡.

當然, 可能係我唔好彩, 我有朋友買過, 佢果隻定位都幾準, 不過果間SHOP已下架.

男爵府

cwhtcybb 發表於 17-4-26 16:14
其實好睇你想要d乜野....
我曾經買過2張類似的. 我主要係想要GPS功能, 點知 , 因為我唔識, 買前 ...

你朋友買是什麼牌子的手錶?

翡翠宮

回覆樓主:

我用緊小米個定位電話,圖中169嗰部,插張有數據嘅nano sim用,自動以GPS及網絡定位,幾準確架,香港及内地用過都無問題,用數據量好少。
你可以考慮佢隻米兔手表,官價¥299,有啲店平幾十。

男爵府

lyh80115 發表於 17-4-26 17:55
我用緊小米個定位電話,圖中169嗰部,插張有數據嘅nano sim用,自動以GPS及網絡定位,幾準確架,香港及内地 ...

但Iphone可以註冊到嗎?

翡翠宮

610mama 發表於 17-4-26 17:57
但Iphone可以註冊到嗎?

任何智能手機都得,裝個小米定位電話app就可以操作。

男爵府

lyh80115 發表於 17-4-26 18:46
任何智能手機都得,裝個小米定位電話app就可以操作。

但我問店主,他說只支援中國大陸!

翡翠宮

610mama 發表於 17-4-26 18:48
但我問店主,他說只支援中國大陸!

我初初個定位電話喺香港用唔到,後來更新「定位电话固件」就用到啦。

大宅

610mama 發表於 17-4-26 17:07
你朋友買是什麼牌子的手錶?
朋友也忘記了。

別墅

lyh80115 發表於 17-4-26 17:55
我用緊小米個定位電話,圖中169嗰部,插張有數據嘅nano sim用,自動以GPS及網絡定位,幾準確架,香港及内地 ...

請問係咪小米官網,有冇link,Thx

翡翠宮

yanyankiki 發表於 17-6-8 09:27
請問係咪小米官網,有冇link,Thx

我當時喺内地官網,另外天貓小米聽日定位電話聚划算唔知平幾多。

内地小米官網可以用銀聯信用卡付款無手續費。

定位電話
https://m.mi.com/p?pid=101&commodityId=1162800029&client_id=180100041080&cid=20029.00001&fallback=http%3A%2F%2Fm.mi.com%2F%23%2Fproduct%2Fview%3Fproduct_id%3D1162800029%26client_id%3D180100031058%26masid%3D20029.00001

米兔手表
https://m.mi.com/p?pid=101&commodityId=1164200033&client_id=180100041080&cid=20029.00001&fallback=http%3A%2F%2Fm.mi.com%2F%23%2Fproduct%2Fview%3Fproduct_id%3D1164200033%26client_id%3D180100031058%26masid%3D20029.00001

別墅

lyh80115 發表於 17-6-8 13:55
我當時喺内地官網,另外天貓小米聽日定位電話聚划算唔知平幾多。

内地小米官網可以用銀聯信用卡付款無手 ...

Thx

複式洋房

回覆 lyh80115 的帖子

我都想買米兔, 又係怕香港用唔到, 請問你的米兔係咪用中國移動電話卡? 謝謝!

翡翠宮

mmk114 發表於 17-6-8 17:15
回覆 lyh80115 的帖子

我都想買米兔, 又係怕香港用唔到, 請問你的米兔係咪用中國移動電話卡? 謝謝! ...

我用米兔定位電話,香港一定用到,只要已升級到最新app及固件(firmware),用一張上到網嘅nano sim卡就得。

男爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-8 17:27
我用米兔定位電話,香港一定用到,只要已升級到最新app及固件(firmware),用一張上到網嘅nano sim卡就得。 ...

我有一部係舊固件,香港用唔到
諗住淘多部試下會唔會更新咗

翡翠宮

beemabeeba 發表於 17-6-8 18:53
我有一部係舊固件,香港用唔到
諗住淘多部試下會唔會更新咗

舊固件的話,要去一次深圳,入張上到網嘅nano卡到米兔手機,自己手機亦要上到網,手機成功連接米兔後,為米兔更新固件,之後攞番香港就用得。

男爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 17-6-8 19:57
舊固件的話,要去一次深圳,入張上到網嘅nano卡到米兔手機,自己手機亦要上到網,手機成功連接米兔後,為 ...

我唔識路上大陸
所以唯有買多部試下

翡翠宮

beemabeeba 發表於 17-6-8 20:03
我唔識路上大陸
所以唯有買多部試下

無辦法中嘅辦法。如果識人會去下大陸,又有大陸手機號,都可以幫下手嘅。

男爵府

我買左#4最底個隻小尋
定位都準
可以用香港nano sim

大宅

cacy 發表於 17-6-9 00:02
我買左#4最底個隻小尋
定位都準
可以用香港nano sim

請問你用什麼公司的電話咭plan?

首頁

尾頁

跳至