心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

真的很擔心 ! 你爸爸被那大陸女人欺騙感情...而換取香港居留權及金錢 !

7X一把年紀仲結咩婚 ! 有個知心好朋友陪伴晚年就算數 !

禁止訪問

引用:Quote:Duckduckbuddy+發表於+17-4-27+16:12

大宅

cedarcone 發表於 17-4-28 01:35
真的很擔心 ! 你爸爸被那大陸女人欺騙感情...而換取香港居留權及金錢 !

7X一把年紀仲結咩婚 ! 有個知心好 ...

我都係咁覺得,搵個知心朋友拍下拖,都唔一定要結婚吧

不過有朋友說父母有幸福,仔女都唔應該阻止⋯

現在惟有見步行步,見招拆招

大宅

網上好多騙子, 剛剛先識就話要結婚? 呢個女人睇嚟都好厲害~~
一係同你爸講, 我哋都大啦, 唔需要個新媽媽照顧.
如果你要同個女人結婚, 就搬返大陸住, 唔好帶佢返嚟同住囉. 話你地唔習慣多個陌生人喺屋企!

別墅

suivyr 發表於 17-4-27 15:30
媽媽今年一月不在,因為走得好突然,所以各人都好傷心好難接受,尤其我爸,我見佢在醫院哭到發抖,不斷自責 ...

我是男。

我咁睇,就算個女人真係扼你老豆,扼得幾?老豆而家無咗個老婆,好難接受既,佢既傷心,你知麼?

人就需要愛,做仔女,俾都幾多?
咩都好,最重要老豆開心。

唔好咁萌塞啦,
有如奶奶死了亞仔,唔俾新抱改嫁咩?

老豆開心,俾人扼十零萬都係咁話,最好扼到終老悿。

瑪瑙宮

welove 發表於 17-4-28 11:28
我是男。

我咁睇,就算個女人真係扼你老豆,扼得幾?老豆而家無咗個老婆,好難接受既,佢既傷心,你知麼 ...

我會同意的, 有 d 人好需要身邊有个人相伴, 晚晚獨眠係好難受. 人生在世最重要係開心/覺得有暖意, 或者个女人係呃, 但你爸爸黎講佢可能都唔介意, 成 70 重邊度有女人會鈡意, 你搵个女人開心下都要錢, 當出糧有个女人氹佢開心下囉, 都無乜幾多年人做.

男爵府

最重要是父親開心,不過唔排除D內地人會成虛而入,多D同父親溝通及了解果個女人身份,她是否真心愛你父親。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

媽媽今年一月不在,因為走得好突然,所以各人都好傷心好難接受,尤其我爸,我見佢在醫院哭到發抖,不斷自責 ...
其實有什麼唔好呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

welove 發表於 17-4-28 11:28
我是男。

我咁睇,就算個女人真係扼你老豆,扼得幾?老豆而家無咗個老婆,好難接受既,佢既傷心,你知麼 ...
支持你

男爵府

回覆樓主:

其實,我只想講一點。無左另一半既心情,其他人好難理解。果種傷痛,不能言喻!

珊瑚宮

cedarcone 發表於 17-4-28 01:35

7X一把年紀仲結咩婚 ! 有個知心好 ...
甘樣年齡咪比佢開心的,至於錢咪幫佢保管,居留權又係你專用.

伯爵府

期實又有甚麼問題呢,現在的兒女都不想倍父母住,部份是怕財產被騙,好複雜 

大宅

七十幾歲仲再婚真係唔明,要有伴可以拍拖、同居,仲嫌香港唔夠人多,我系仔女我一定唔會理佢。

琥珀宮

希望你爸理智一點,以前大老細由係老婆死後好快身邊有另一個女朋友,但佢錢多,好醒,冇同個女人結婚,早排知佢去左,但就唔知個女人點?

琥珀宮

sammihuang 發表於 17-4-30 23:21
七十幾歲仲再婚真係唔明,要有伴可以拍拖、同居,仲嫌香港唔夠人多,我系仔女我一定唔會理佢。
...

有種人就係要身邊有個人,頂唔順自己一個,尤其上一代嘅男人思想傳統

男爵府

唔需要同你父親爭論,多了解對方,但亦需要有防人之心。

伯爵府

就是因為太愛,所以要找個愛的替身,應該支持。

伯爵府

同你爸爸講: 先係江西同居先 , 享受下休閒生活 . 日久見人心, 比多半年時間觀察啦(其實大部份6女一旦結婚,就會現形) .

現實上:
江西人其實都好要面的, 40幾歲女點會跟7x歲男人 ,且認識2,3個月就要結婚 , 目的明顯:

1) 要威, 可以同香港人結婚
2) 慳左假結婚既12萬(國內朋友話現在公價12萬啦) , 就黎到香港 ,又可以分你爸財產.
過好,每一天!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

內地人..小心D

我覺得拍下拖咪算, 唔駛結婚卦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Nancy20090615 發表於 17-4-28 11:37
我會同意的, 有 d 人好需要身邊有个人相伴, 晚晚獨眠係好難受. 人生在世最重要係開心/覺得有暖意, 或者个 ...

咁拍拖都可以開心O者

最怕到時玩兩年, 呃到人財兩失.....到時成80歲先係兩失咪仲傷心

首頁

尾頁

跳至