自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

蛋皇哥0127 發表於 17-4-28 08:57
係囉, 吾明白 點解要上報

想香港人 捐比佢地?

係咯,四萬五一個月,都話難籌七萬去私家,唔明呢段新聞想表達啲咩,生bb會有風險,而且係公立醫院醫生已建議開刀,又話嫌公立唔好,咁去私家,遇到突發情況,幸好無事,咁使好多錢都應該啊,咁報紙報呢單新聞咩意思,想醫院收少啲定係想市民籌款幫佢買單

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ChloeMa 發表於 17-4-28 10:27
咁手緊,應該去政府生。 不過可能變咗醫療事故。 再者咁樣急救都係7萬,唔算貴。 朋友私院開刀生,都要 ...

唔係!7萬係只係開刀價, 住icu, 血崩問題加埋40萬埋單!
放下自在

男爵府

小靜B 發表於 17-4-28 10:29
係咯,四萬五一個月,都話難籌七萬去私家,唔明呢段新聞想表達啲咩,生bb會有風險,而且係公立醫院醫生已 ...

好快有捐款熱線

伯爵府

親子王國15週年勳章

2110 2110

男爵府

無錢就係公院生啦~
當年我嫂原本私家生,但就夠7個月時輕微穿水,私家醫生即轉介去公院
親家同醫生講到明...錢唔係問題
但醫生話除咗費用貴之外,若有緊急性況...公院設備係好過私家
最後我嫂係公院瞓床3個星期阿b才出世,之後阿b住院成個月先出院

子爵府

大將軍 發表於 17-4-28 10:30
2110 2110

咩電話

伯爵府

moniko 發表於 17-4-28 09:54
可能登出來俾人鬧下

大宅

days.bb 發表於 17-4-28 08:51
如果要借錢先係私院生到 我唔會咁做
同埋政府係比佢選擇開刀。佢地都係選私院
唔明佢地咩心態,想用傳媒 ...

可能俾左按金吾想浪費。

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

小靜B 發表於 17-4-28 10:31
咩電話

早前電視,陳奐仁果個廣告呀!唱到洗腦咁喎~~~ 你真係唔記得?!

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

都唔知上報show張單出黎做乜,用左人地服務梗要比錢,如果個個上報都可以屈私家醫院收少啲,醫院仲得掂嘅。40萬有幾天價吖,一係按左層樓借錢,一係借p loan都得啦,連生仔嗰七萬幾都要籌措返嚟就咪鬼去私家生啦,公立唔生得咩。

珍珠宮

開心吸收勳章

小靜B 發表於 17-4-28 10:29

係咯,四萬五一個月,都話難籌七萬去私家,唔明呢段新聞想表 ...
今朝睇完眼突。。。以為自己有問題,自己係咪冷血 。。。。 上來睇,原來自己係正常人

私院生仔咁巴閉!其實 咁叻打咩格呢?
違規內容

子爵府

baby_chu 發表於 17-4-28 10:32
早前電視,陳奐仁果個廣告呀!唱到洗腦咁喎~~~ 你真係唔記得?!
...

記得啊,21102110

男爵府

執番條命~條數咪做分期慢慢還囉

Btw,個時陳琪係咪都係咁,大量子宮出血?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

由始至終冇人逼佢去私家生,佢亦應該知私院收費跟公院差天共地... 佢有乜理據屈醫院收佢平D
又要威水嫌棄公院服務,唔夠人手服侍佢位太后同公主,好喇,私院俾到VIP服務佢,但又不忿俾咁貴,最終抓爛塊面搏同情,可恥,香港多幾個呢D人就死得
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

呢單新聞真令人依家的的確確用左醫院服務,緊係要找數啦,唔明點解要上a1!

水晶宮

大人BB 平安就好,
但月入4萬5, 還7萬要咁樣?! 就好無賴囉

侯爵府

其實做咗咁多次手術,我覺得40萬已經收少咗佢哋。

大宅

希望佢地正確態度教育小朋友

呢個情況同當年雙非在港生仔賴帳如出一轍

子爵府

kkvicky 發表於 17-4-28 10:38
其實做咗咁多次手術,我覺得40萬已經收少咗佢哋。

係呀 !一定平左好多比佢地 仲要R!R腳指咁R

珍珠宮

開心吸收勳章

vvvir 發表於 17-4-28 10:30
好快有捐款熱線
你錯了,現在 須用 QR CODE

違規內容

首頁

尾頁

跳至