興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

LG V10 關唔到機,要每次拎舊電出尼,畫面出現幾秒又出現反Logo,請問是否死機? 有咩方法整好? 請問大家有冇手機維修介紹 ?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

me2
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

jenny6 發表於 17-5-3 23:01
LG V10 關唔到機,要每次拎舊電出尼,畫面出現幾秒又出現反Logo,請問是否死機? 有咩方法整好? 請問大家有 ...

認識一個大陸整機師傅, 佢話LG手機嘅散熱設計有問題,所以啲機用一年左右,就會因為長期高溫之下令底板錫線熔掉,就係坊間所講嘅燒底板,你俾人整人哋就會話俾你聽換咗cpu,個師傅講話100部機攞去整只係一部係真正壞cpu,其實識整電子嘢嘅人,只要用錫線重新焊接就正常返

男爵府

baby668 發表於 17-5-24 16:41
認識一個大陸整機師傅, 佢話LG手機嘅散熱設計有問題,所以啲機用一年左右,就會因為長期高溫之下令底板錫線 ...
咁知唔知邊度有得整,我部V10今朝都死左.

子爵府

freeapple 發表於 17-5-26 10:03

周圍都有得整呀,先達地下入面好多整機,自己去問價, 記住一定要現場睇住佢即時整, 上次去過先達整機, 明明所有資料已經清除, 第二日去攞返部機佢竟然幫我還完晒啲資料 , 啲友仔想睇下有冇閃卡喺入邊, 點知又唔記得洗機, 自此之後我冇再去先達整機,

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我有個師父係銅鑼灣,fb好多人搵佢整lg,仲可以拎返d資料

子爵府

kiko_mami 發表於 17-5-26 15:19
我有個師父係銅鑼灣,fb好多人搵佢整lg,仲可以拎返d資料,v10換底板800
...

$800咁貴,係深圳華強北,即時睇住師傅整¥130搞掂

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

baby668 發表於 17-5-26 15:22

$800咁貴,係深圳華強北,即時睇住師傅整¥130搞掂

華強邊有得比,各人有各人選擇,我情願比800買個保証
感激遇上你~

子爵府

kiko_mami 發表於 17-5-26 15:26
華強邊有得比,各人有各人選擇,我情願比800買個保証

梗係無得比啦,整一次夠深圳整5次,就算旺角,深水埗以我所知都係$400-$700,所以我一開始就建議格價先

我之前都講過好多次LG G4 V10手機嘅散熱設計有問題,所以啲機用一年左右就會因為 ,長期高溫之下令底板錫線熔掉,就係坊間所講嘅燒底板,個師傅講話100部機攞去整只係一步部係真正壞cpu。

其實識整電子嘢嘅人,只要用錫線重新焊接就正常返,咁都要收$800就真係

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我就係葵涌廣場2樓,修理嗰個師傅係女人嚟㗎!

男爵府

baby668發表於17-5-26 15:32
本帖最後由baby668於17-5-26 15:38編輯

梗係無得比啦,整一次夠深圳整5次,就算旺角,深水埗以我所. ..
V20手機嘅散熱設計會唔會容易係長期高溫之下令底板錫線熔掉嗎 ?

男爵府

kiko_mami發表於17-5-26 15:19
我有個師父係銅鑼灣,fb好多人搵佢整lg,仲可以拎返d資料

男爵府

freeapple發表於17-5-26 10:03
你用左幾耐 ?

男爵府

jenny6 發表於17-5-28 14:39

子爵府

jenny6 發表於 17-5-28 14:34
V20手機嘅散熱設計會唔會容易係長期高溫之下令底板錫線熔掉嗎 ?

未有大型爆發,不過已有不小屏幕有洛印事件,因V20用ips屏幕,ips=LCD屏幕,如果散熱做得唔好,就有機會出现上述問題, 但依家嘅手機製造商,其實有兩難如果手機做厚又冇人買,但係做得薄散熱問題又非常之難解決

珍珠宮

SARIDON 發表於 17-5-27 14:00
我就係葵涌廣場2樓,修理嗰個師傅係女人嚟㗎!
請問葵涌廣場2樓舖頭名? 要幾錢?
是否即日可取回? 謝謝

男爵府

我攞左去問人950蚊,佢話整好左都會再燒過,我用左一年半己第二次燒了,所以我寧願買部新機好過但我一定不再買LG

男爵府

2007912 發表於 17-6-12 19:55
我攞左去問人950蚊,佢話整好左都會再燒過,我用左一年半己第二次燒了,所以我寧願買部新機好過但我一定不 ...
你第一次換底板免費 ?

男爵府

jenny6 發表於 17-6-13 23:33
你第一次換底板免費 ?
第二次

首頁

尾頁

跳至