親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

住邊間會方便行街食嘢?
交通買咩pass會抵d?
Thx

珍珠宮

回覆樓主:

你全5日福岡定點呢?

行街就天神都方便

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

迷人pinklady 發表於 17-5-6 16:51
你全5日福岡定點呢?

行街就天神都方便

主要食嘢,有d街同附近有咩景點行下(呢個係c6)要求!
多謝你的回復!

有咩洒店推介?budget: $800 樓下

珍珠宮

gingerszeto 發表於 17-5-6 17:07
主要食嘢,有d街同附近有咩景點行下(呢個係c6)要求!
多謝你的回復!

行街可以博多運河城 我可以行到1日
天神站都有野行架,我都計劃去呢度行

你自駕定搭車?

住就真係睇平日定六日,價錢可以差好遠

珍珠宮

迷人pinklady 發表於 17-5-6 21:18
行街可以博多運河城 我可以行到1日
天神站都有野行架,我都計劃去呢度行

我會搭車,但唔知買咩pass

珍珠宮

gingerszeto 發表於 17-5-6 21:44
我會搭車,但唔知買咩pass
咁你搭乜野車先,巴士,地鐵定 JR?去唔同地方,坐唔同嘅車,你去邊又唔知,坐乜車又唔知,點答你?

珍珠宮

MissMaMa 發表於 17-5-6 22:23
咁你搭乜野車先,巴士,地鐵定 JR?去唔同地方,坐唔同嘅車,你去邊又唔知,坐乜車又唔知,點答你? ...

就係冇咩頭緒有咩首次去福岡多數人會去睇

大宅

暑假會去福岡5天,有老有嫩,住博多,打算hea遊:天神、運河城、太宰府、門司港、小倉、海之中道⋯(未詳細plan)

珍珠宮

ramj 發表於 17-5-6 23:05
暑假會去福岡5天,有老有嫩,住博多,打算hea遊:天神、運河城、太宰府、門司港、小倉、海之中道⋯(未詳細 ...

請問你會住邊間酒店呢?

大宅

gingerszeto 發表於 17-5-6 23:29
請問你會住邊間酒店呢?

暫時book左ANA Crowne Plaza

珍珠宮

回覆樓主:

我之前6日5夜,兩大一小3歲仔,唔自駕
住:東橫inn,下関大酒店
d1 約1300到福岡,面包超人館,博多駅
d2 海之中道,博多駅或天神駅
d3 bills,室內playhouse,天神駅
d4 小倉,九洲鐵道館,下関人行tunnel, 住下関
d5 唐戶巿場,門司港,天神駅
d6 aeon mall,1800機
冇咩pass買

珍珠宮

回覆樓主:

住一般都係天神或博多駅,其實都只爭兩個站,冇乜所謂

珍珠宮

Littlecatta2013 發表於 17-5-7 00:58
住一般都係天神或博多駅,其實都只爭兩個站,冇乜所謂

Thx for sharing

象牙宮

你可以買書仔/上網睇下有咩地方想去想行,
再睇下應該點行買咩pass, 再來問下有無更好意見,
好過完全無頭緒,食玩行各有喜好的,
住如果會搭jr即日來去其他地方就住博多方便,
如果只係市內住天神博多都差唔多,
酒店2人就好多選擇平都易搵。

珍珠宮

mercurycc 發表於 17-5-7 09:28
好過完全無頭 ...

Thx for yr advice.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mercurycc 發表於 17-5-7 09:28
好過完全無頭 ...

邊到買書?邊到網址?謝謝

象牙宮

1928mickey 發表於 17-5-7 22:00
邊到買書?邊到網址?謝謝
各大書局,唔買去圖書館借都得,係 google 要咩有咩 ! 你唔洗做申手黨喎!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mercurycc 發表於 17-5-8 09:19
各大書局,唔買去圖書館借都得,係 google 要咩有咩 ! 你唔洗做申手黨喎!
...

真心想問

mercurycc    發表於 17-5-8 10:48

別墅

回覆 gingerszeto 的帖子

你幾時去? 天神的MYSTAY幾好, 又近地鐵同行街食野的地方
DOMRY IN 都唔錯, 夜晚有溫泉同拉面消夜

你要BOOK福岡酒店要盡快, 尤其星期五六日
我上次去住三間酒店 (去左由布院住左一晚)
星期六日早三四個星期前BOOK都冇晒!!!!
有就超級貴, 好彩最尾都執到間但就要由地鐵行15分鐘既民宿旅舍..............

珍珠宮

yingomg 發表於 17-5-8 15:47
回覆 gingerszeto 的帖子

你幾時去? 天神的MYSTAY幾好, 又近地鐵同行街食野的地方
Thx.
計劃九月中度!
你覺得福岡好唔好玩呢?

首頁

尾頁

跳至