自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

小學高小,因自己放學返學

子爵府

四年級佢自己返學開始比部舊款iphone佢用,唔裝whatsapp同任何遊戲,聯絡到之餘又可以睇到佢係邊,放心好多。

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

仔女有問過,因為學校有同學有手機,為數不少,仲有好多iphone, 我話連嗲地媽咪都冇iPhone, 你地咩原因要有?不過我仔就上中學會訓練佢自己返學放學,到時會俾我部舊機佢用,但講明唔可以download game, 手機只係俾佢有事打俾我同爸爸婆婆。

珍珠宮

回覆樓主:

仔小三,自己坐巴士返放學,所以比部舊紅米佢,張電話卡只可打電話,不能上網,無任何野可以玩,所以佢只係袋住,在校時間關機

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

小五。岀左sugar phone,$9xx好平個款仲好靚!
因為今年開始自己放學,有時放學趕唔切接佢要通知佢自己返屋企先or去婆婆度。

我女小四時身邊已經好多同學有電話,成日用wtsapp溝通,當時佢好多野都唔知咁,好似有d脫節

首頁

尾頁

跳至