家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋企廚房有好多細曱甴,每晚殺3隻左右。放左各式曱甴屋好似無效。尋日終於買左Bio Kill周圍噴左一次。今朝見到兩條屍。
請問有無JM用過?係咪等一個月左右,會整體少左曱甴。另外有無JM用過佢滅蟲公司服務?我想知個程序,會吾會搞到屋企好多殺蟲水灘?thank you

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

newyogini 發表於 17-5-11 11:18
屋企廚房有好多細曱甴,每晚殺3隻左右。放左各式曱甴屋好似無效。尋日終於買左Bio Kill周圍噴左一次。今朝 ...
呢類型變種,好多好細隻,真係好頭疼

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

用威滅

別墅

回覆樓主:

我之前試過又係細甲由,好多,biokill唔太得,後來用左廿幾個殺×死甲由藥(黏响牆果款)好快無晒,仲係永久

男爵府

newyogini 發表於 17-5-11 11:18
屋企廚房有好多細曱甴,每晚殺3隻左右。放左各式曱甴屋好似無效。尋日終於買左Bio Kill周圍噴左一次。今朝 ...

我用自制藥:硼砂+沙糖+奶粉+麵粉+水,整到一粒粒麥提沙咁大放在暗角。之後的早上都見死咗的屍,爆咗肚咁樣。

男爵府

畀面勳章

hy8838 發表於 17-5-12 23:52
我之前試過又係細甲由,好多,biokill唔太得,後來用左廿幾個殺×死甲由藥(黏响牆果款)好快無晒,仲係永久
...

想問會唔會有死屍?定直情唔會入屋?

別墅

我屋企都有好多好多曱甴,而我本身超驚0既,不論日夜都見佢地4圍出沒,又大又細︿我真係人都癲,之前買埋網上人話好搭0既"一X絕" 用0左1個星期都無用,仲覺得佢地不斷起出0黎同我SAY HI, 我都唔知點算, 係咪真係要搵專人滅蟲?但係我租樓咋,過多3個月就搬新屋....係咪唔好搞咁多野?不過又驚帶埋0的曱甴去新屋...好頭痛呀我......

別墅

最後我喺廚房廁所用左廿個威滅及殺牠死曱甴藥餌,周圍噴左BioKill,有用下漂白水抺地及倒渠口終於見到有曱甴屍,之後再出現的曱甴都係超細及少左好多,似乎受控。我諗住每三星期換一次藥,保持「鮮味」
又係新袍

別墅

ntkwong 發表於 17-5-27 02:34
想問會唔會有死屍?定直情唔會入屋?
見唔到有屍喎, 可能响個巢死左??

首頁

尾頁

跳至