夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

做人做咩咁辛苦,個老公成日話咩都係為左頭家,但又每一次都會因為少少嘢不斷提以前d嘢,重複又重複,有咩意思呢,係次次喎,9唔9又罵又嘈,真係頂唔順長其係咁真係好痛苦囉,又大聲又拍枱,嚇死d細老,好恐怖覺我真係好想離婚,但因為仔女驚佢地唔想,我真唔明白點做,日日受氣,睇佢面色做人,點解要咁啫,受佢控制,仲慘過坐監,佢話咩就咩,我成日唸,一世喎,點挨,出去做嘢又話唔比做,係屋企做嘢又話你冇用個心對屋企,你想我點呀-基本上做又罵唔到又罵,連仔女都驚左佢,咁高要求,搵個第二個好過啦,成日就識得罵,冇好好咁d仔女傾過,所以仔女明白個亞爸點,返到屋企只打機食煙,叫人做嘢,就左佢8年,我做左8年工人、佢對所有人都好,係我佢唔會囉,只罵同做嘢,真係好心痛唔係因為仔女驚冇爸爸,我一早離婚走左,其實問自己點解要咁樣-搵個老公返嚟唔係錫自己,係受氣,做工人日日煮飯都唔滿足,要點樣先滿足呢-

男爵府

回覆:唸清楚點做

嗱老公就自己簡既,好吾好都要硬食,我相信你的情況當今香港地真唔少數,家庭主婦冇收入小朋友又細冇義價能力,你由朝做到晚都是○付出應該既正C6!!!

侯爵府

fion1135112008 發表於 17-5-13 01:25
做人做咩咁辛苦,個老公成日話咩都係為左頭家,但又每一次都會因為少少嘢不斷提以前d嘢,重複又重複,有咩 ...

咁為何當初又結婚呢?是否你老公呢一兩年才變成咁?

大宅

回覆樓主:

仲為佢生兩個小朋友!你老公幾耐變成咁樣樣子

子爵府

tommy715 發表於 17-5-13 07:52
嗱老公就自己簡既,好吾好都要硬食,我相信你的情況當今香港地真唔少數,家庭主婦冇收入小朋友又細冇義價能 ...

揀錯可以放棄!唔代表要一世縱容一個唔好的伴侶。

但如果妳係靠佢養,即是妳都利用緊佢,咁就無得好講。互相利用的婚姻。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

fion1135112008 發表於 17-5-13 01:25
做人做咩咁辛苦,個老公成日話咩都係為左頭家,但又每一次都會因為少少嘢不斷提以前d嘢,重複又重複,有咩 ...

佢成日提以前嘅乜嘢呢?會唔會係心入邊條刺呢?講唔講得出嚟聽吓。

伯爵府

未結婚之前都會甘樣乜?你地以前發生乜嘢事,仲要成日提

大宅

回覆樓主:

係咪就係睇死你走唔到咋?你咁忍佢,只會變本加厲

別墅

今日母親節,佢今日同我講叫我離婚,其實我個心一早咁唸,而家佢開聲仲好,起碼佢唔會癲,既然一齊唔開心,又唔想咩頭家,離婚係最好我覺得,因為佢話我對頭家冇用個心,係用茶餐廳既形識嚟對,咁佢又有呢,有錢返嚟就攞曬錢打麻將,咁又為左頭家咩-返到屋企家嘈屋閉,講曬粗口,次次有咩就都係我啱,我永遠都係唔出聲個個,因為仔女係到,我唔想係仔女面前嘈,例如屋企飛左隻曱甴入屋,佢就可以話你唔抹窗,連床都踢爛,跟住就勁罵你粗口,又老母,,又成日打麻將輸錢返嚟發癲,拍枱拍椅,仲之佢唔會理,佢係一個自私既人,無論仔女,老婆,親戚,都照罵,唔會理人,簡直好難相處,自問識左10年都係無變,性格問題,以後我三個自己生活,仲開心,亞仔由細到大都驚左佢,佢只係罵仔女,冇傾過計,冇去過街,仲之去邊都係我地三個,直口太多,所以我唔會理,佢係一個自私既人永遠都係

大宅

支持你。已經不停發生,帶小朋友過番正常生活。做番自己。

伯爵府

2024年龍年勳章

fion1135112008 發表於 17-5-14 08:26
今日母親節,佢今日同我講叫我離婚,其實我個心一早咁唸,而家佢開聲仲好,起碼佢唔會癲,既然一齊唔開心, ...

經濟ok?

別墅

經濟唔ok,但冇計挨住先,

別墅

人人今日都開心,母親節、對於我嚟講已經唔重要、重要既係有兩個仔女陪我就夠

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然決定左就好好行落去,湊大小朋友,加油

男爵府

如果你講佢的你有同佢講過的話,咁離婚係解脫,有時人唔鍾意比人批評,佢又會批評返你,來來回回,但佢講離婚仲要尋日講佢心真係好嬲你,佢想令你唔開心多d。本來我想問有冇第三者但我估未必有,
但對你地無左一個咁恐怖的男人係屋企未必唔係好事

男爵府

你有無同小朋友傾過?
我細個父母成日都嘈,郁埋手...
細細個就希望佢地可以分開
佢地一大聲講野我就會好緊張,好驚,唔敢出聲,連呼吸都就住,壓力好大...

珍珠宮

好媽媽勳章

人品有問題、嚇親D小孩、影響深遠.離開都不是錯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

我覺得你老公只係要面, 同想比你覺得佢係一家之主既感覺,
或者你比返依D感覺佢,佢會有所改變

首頁

尾頁

跳至