用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 504|主題: 927470

公司有麻煩人,專搞埋d小動作

子爵府

國民生產總值:12475

食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 2017媽媽節

我lunch一直都公司煮食,煲仔放係pantry,直至前兩三個月,每朝早返到去入pantry斟水,就見到我個煲成日比人打開個蓋,我以為阻住人地,自己就將個煲放係右角落頭諗住唔好阻住人啦,點知第二朝早個煲蓋飛咗係另一邊,我知道係公司清潔個阿嬸做,因為佢請假那幾日,我個煲係原封不動。
近日變本加厲,我平時都有放係入面隻杯有個蓋,都無事呢個幾星期又係飛埋一邊,其他人d杯都無事,其實好想直接問佢係咪個煲同隻杯阻住佢,不過佢實唔認,我可以點做好

大宅

國民生產總值:4143

BKXmas勳章

回覆樓主:

我會放番喺自己位/櫃內,點知佢有無喺煲/杯度加料,例如:吐啖口水再抹乾佢。

大宅

國民生產總值:1677

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

寫張紙入面,
寫你個名
下次仲郁, 就寫埋隨便使用, 但用前請通知

子爵府

國民生產總值:12475

食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 2017媽媽節

curryfishball 發表於 17-5-14 00:46
我會放番喺自己位/櫃內,點知佢有無喺煲/杯度加料,例如:吐啖口水再抹乾佢。
...

我諗住係pantry影放工前一張相,返工後一張相,然後話比阿頭知睇佢點處理

伯爵府

國民生產總值:16409

畀面勳章 BKXmas勳章

放返自己位,唔好放公家地方,衞生D又唔會阻人。

wcpcelia    發表於 17-5-14 10:08

大宅

國民生產總值:4143

BKXmas勳章

amyamy123 發表於 17-5-14 00:56
我諗住係pantry影放工前一張相,返工後一張相,然後話比阿頭知睇佢點處理
...

呢啲事就無需要驚動呀頭。

禁止訪問

國民生產總值:2496

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

引用:我lunch一直都公司煮食,煲仔放係pantry,直

侯爵府

國民生產總值:20610

BKXmas勳章

回覆樓主:

我會放返自己位,因我怕有人搞過我啲嘢

侯爵府

國民生產總值:23607

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

好明顯,你同清潔呀姐有牙齒印,諗方法化解咗佢,公司裡的清潔呀姐、司機同receiption 最好唔好召野,平安是福
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

公爵府

國民生產總值:29010

BKXmas勳章

...

咁小事都要話阿頭知

子爵府

國民生產總值:12876

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 吸收力勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 BKXmas勳章 2017勳章 2017媽媽節

我自己有個蒸籠用黎蒸帶飯, 但只放係自己坐位枱底

唔鐘意比人攪我D野

大宅

國民生產總值:3880

BKXmas勳章

回覆樓主:

直接問阿姐係咪阻住佢,同意樓上jm話齋放返自己個位安全D。

子爵府

國民生產總值:14528

陪月勳章 BKXmas勳章

Pentry係公家地方。
點會擺個煲入去。
每人煲完收系自己位,
無位就放枱底

子爵府

國民生產總值:14528

陪月勳章 BKXmas勳章

...

你認真?
你剛剛畢業出來做嘢?

點會咁少事同老闆講

大宅

國民生產總值:4674

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我一攞個蒸煲返去個日,就報告給我老闆知先,跟住佢叫我話比tea lady 知我會放個煲係pantry, 當我講嘅時候就話我老闆已知架啦,個阿姐就給我一個櫃叫我用完放返入去,咁我好自律,用完抹乾淨就放番入櫃

複式洋房

國民生產總值:280

而家d 男人麻煩過女人多多聲
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎