用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

坐月心得 今日: 10|主題: 2189

開刀坐月食乜好呢?

複式洋房

國民生產總值:171

BKXmas勳章

嚟緊開刀生BB,請問一日三餐可以食啲咩呢?

如果想補身幾時先可以補呢?

王國熱話
我搬屋了
我終於搬屋了
又大一年
今日BB識講爸爸!

回覆 AZAZ 的帖子

Hello AZAZ ,媽媽生產完補充水分好重要,加上剛產後身體機能未完全恢復,建議以清淡易消化和高營養既湯水為主,魚湯、雞湯、牛肉湯、牛奶、牛肉茶都好多媽媽飲,可以為母乳提供充足夠水份,豐富蛋白質對傷口愈合亦好重耍。薑醋、中藥、補品等有機會會影響惡露,最好等惡露清曬先食。好快就會見到您可愛既BB,祝您同BB一切順利呀。

大宅

國民生產總值:2086

BKXmas勳章

回覆樓主:

開刀吾好飲牛肉湯呀

複式洋房

BKXmas勳章

edith1149 發表於 17-5-17 17:39
開刀吾好飲牛肉湯呀

the, 我本來都唔食牛肉,但有無其他野可以食呢?

複式洋房

BKXmas勳章

Yvonne註冊護士@牛欄牌 發表於 17-5-16 17:45
回覆 AZAZ 的帖子

Hello AZAZ ,媽媽生產完補充水分好重要,加上剛產後身體機能未完全恢復,建議以清淡易 ...

thx

AZAZ 發表於 17-5-17 17:42
thx
唔好客氣 坐月期間以均衡飲食為大原則係最好架!

男爵府

國民生產總值:5816

BKXmas勳章

AZAZ 發表於 17-5-14 00:54
嚟緊開刀生BB,請問一日三餐可以食啲咩呢?

如果想補身幾時先可以補呢?

開刀要食崇石魚呀,個傷口會埋得靚d
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎