用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 721|主題: 903908

求救,有g6pd可以用bio oil嗎?

複式洋房

國民生產總值:213

如題。見佢好多成份好怕唔用得,

男爵府

國民生產總值:6542

BKXmas勳章 2017媽媽節

真係咁擔心不如問醫生?呢度應該無咩醫生。。。。

複式洋房

J.c.baby 發表於 17-5-14 01:26

其實問過醫生。但醫生都唔會知詳細既成份,所以佢根本答我唔到。。系度問係想睇下有冇其他人有相同經驗姐。。

wcpcelia    發表於 17-5-14 09:14

複式洋房

J.c.baby 發表於 17-5-14 01:26

同時亦未必個個醫生願意幫我睇哂成個成份表

男爵府

國民生產總值:6542

BKXmas勳章 2017媽媽節

你用bio oil黎幫佢搽身?想潤膚?不如用d天然少少既brand ,physiogel,simple,cetaphile呢d無咩添加劑啦

侯爵府

國民生產總值:20432

BKXmas勳章

khybbbbb 發表於 17-5-14 01:17
如題。見佢好多成份好怕唔用得,

可以
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

複式洋房

J.c.baby 發表於 17-5-14 01:58
你用bio oil黎幫佢搽身?想潤膚?不如用d天然少少既brand ,physiogel,simple,cetaphile呢d無咩添加劑啦
...

自己搽

複式洋房

貓頭雀 發表於 17-5-14 03:35
可以

有試過嗎?

侯爵府

BKXmas勳章

khybbbbb 發表於 17-5-14 09:12
有試過嗎?

有。 我屋企有兩個 蠶豆B ,快三歲和三個月, 自己湊。 唔使咁緊張, relax D 。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

複式洋房

貓頭雀 發表於 17-5-14 15:58
有。 我屋企有兩個 蠶豆B ,快三歲和三個月, 自己湊。 唔使咁緊張, relax D 。
...

多謝你,其實係我自己有g6pd,想開始搽肚,怕生完有肚紋。。我自己應該唔怕。但怕影響到肚裡面bb,所以先想問清楚

侯爵府

BKXmas勳章

khybbbbb 發表於 17-5-14 17:26
多謝你,其實係我自己有g6pd,想開始搽肚,怕生完有肚紋。。我自己應該唔怕。但怕影響到肚裡面bb,所以先 ...

無事,放心啦

侯爵府

國民生產總值:20085

BKXmas勳章

回覆樓主:

問番bio oil
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎