用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1240|主題: 921883

做人奶奶要識游水(轉載笑話一則)(emoji)

伯爵府

國民生產總值:19584

BKXmas勳章

有一位老奶奶,突然不去跳廣場舞了,改去學游泳!
大家都問:你怎麼改學游泳了?
老人家無奈的說:“唉,兒子和媳婦吵架時,每次媳婦都問:'我和你媽都掉入水裡,那你會先救誰?
我不想為難兒子,所以就學游泳了!”
過段時間,小两口又吵架,媳婦又問:我和你媽掉水裡,你會先救誰?
老公答:我不用下水,我媽會救你的,因為她會游泳。
媳婦不依不饒:“不行,你必須下水。”老公答:“那你死定了!我不會游泳,我媽肯定會先救我。”
折磨中國男人千年難題,終於被偉大的母親破解啦! 哈~哈~哈~(emoji)
媽媽最偉大!祝母親節快樂!

大宅

國民生產總值:3040

開心吸收勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

母親節快樂!

侯爵府

國民生產總值:23521

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

哈哈哈……笑死咗,我都識游水架
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

伯爵府

國民生產總值:19584

BKXmas勳章

catfitfit 發表於 17-5-14 09:17
哈哈哈……笑死咗,我都識游水架

我唔識游水。
我隻佬今朝一早就forward 呢個笑話俾我,哦...為咗呀仔,咁我即係要學游水喇!

紅麈幻象,一生營營役役,參不透四大皆空。 俗世紛擾,半生浮浮沉沉,倒不如兩袖清風。

珊瑚宮

國民生產總值:113611

食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

我都要去學游水啦

男爵府

國民生產總值:7408

BKXmas勳章 2017媽媽節

洋房

國民生產總值:92

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

侯爵府

國民生產總值:23500

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

好彩我識游水

侯爵府

國民生產總值:21180

BKXmas勳章

Mrs.Luckycat 發表於 17-5-14 08:46
老人家無奈的說:“唉,兒 ...

我同奶奶都識游水
所以呢題難唔到我老公

天珠殿

國民生產總值:907312

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

大宅

國民生產總值:3956

2017勳章 BKXmas勳章

為阿仔幸福著想,我要努力學游水了
大家母親節快樂

男爵府

國民生產總值:8187

2017勳章 BKXmas勳章 環保接龍勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

Happy Mother's Day

水晶宮

國民生產總值:65254

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

子爵府

國民生產總值:13075

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章

翡翠宮

國民生產總值:78064

BKXmas勳章

侯爵府

國民生產總值:22641

BKXmas勳章

回覆樓主:

琥珀宮

國民生產總值:158328

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

Mrs.Luckycat 發表於 17-5-14 08:46
老人家無奈的說:“唉,兒 ...

水晶宮

國民生產總值:58259

BKXmas勳章

回覆樓主:

男爵府

國民生產總值:9572

BKXmas勳章

回覆樓主:

甘真係要認真學游水先得
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎