用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

在職媽媽 今日: 2|主題: 28402

前線工作嘅同事,入嚟傾吓,呻吓

侯爵府

國民生產總值:23445

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

唉……日日比客兇,樽鹽唔見咗好耐,唔係賣知識、勞力,係賣樽鹽,情何以勘

王國熱話
【活動結束】國王送你《小企鵝大長征2》...
【活動結束】國王送你德國西門子三合一...
【活動結束】國王送你Green Beginnings® 嬰兒...
【活動結束】國王送你愛護動物協會(SPCA) ...

大宅

國民生產總值:4235

好媽媽勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

catfitfit 發表於 17-5-14 09:58
唉……日日比客兇,樽鹽唔見咗好耐,唔係賣知識、勞力,係賣樽鹽,情何以勘
...

你?不是文職?
開心過每一天吧!

大宅

國民生產總值:4203

BKXmas勳章

catfitfit 發表於 17-5-14 09:58
...

人工 系最大動力……
有工開 有糧出 去支付生活開消已感恩……
但求做好本分,我都無計 樽鹽 唔 樽鹽……

別墅

國民生產總值:543

BKXmas勳章

same here
我做CS,日日對住D不知所謂既客,真係好想一野小埋去,
奈何我呢行唔得.重少少語氣都唔得,一陣又話投訴乜7乜7
再加上公司人事關係好差...返工返得好唔開心

洋房

國民生產總值:65

我都係⋯⋯話哂都係專業人士,但亦要對客人,總會遇到不禮貌和不(emoji)尊重人的客⋯⋯

但我要告訴自己以柔制剛,對方越兇,我要越有禮貌和笑容,好多客人最後都唔好意思自己收斂番少少⋯⋯

之後就安慰自己,呢條友在我生命中只是一粒塵咁細,如果因為佢唔開心影響自情緒,太無謂了

不如留番好心情俾愛我的和我愛的人

大宅

國民生產總值:2138

BKXmas勳章

我都係做左百貨公司sales 5年幾 乜客都見過
試過有客一黎就問我同事 "你咁樣衰嘅 你咩no.? 我要投訴你"
最慘連放假公司都好鐘意打黎講公司啲野 好煩 連私人時間都要跟公司野
好想轉工

水晶宮

國民生產總值:56444

開心吸收勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

愈來愈多個樣斯斯文文 身光頸靚
一開口懶係文化人 表面係純反映意見
實質係r雀數 r free gift r free coupon
cheap到冇朋友

大宅

國民生產總值:2138

BKXmas勳章

momoakira 發表於 17-5-21 11:57
愈來愈多個樣斯斯文文 身光頸靚
一開口懶係文化人 表面係純反映意見
實質係r雀數 r free gift r free coupo ...

成日有客問我地買野係咪有員工價 要我地俾個員工價佢
我地一定係唔俾得
跟住個客就會發脾氣發爛咋 屈我地態度差 要投訴

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎