用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

想生BB 今日: 11|主題: 93531

CB閃閃哈哈笑 第6日有冇問題

洋房

國民生產總值:78

CB第二代,已經第6日閃閃哈哈笑喇,咁即係咩,有冇問題架

大宅

國民生產總值:3034

BKXmas勳章

洋房

國民生產總值:60

BKXmas勳章

我都試過,可能係無排卵

子爵府

國民生產總值:12382

BKXmas勳章

我閃2日就到固定笑, 你有無用紅D 睇下?

洋房

vicky_tcby 發表於 17-5-14 11:08
我都試過,可能係無排卵

請問,試過係最後都冇唔閃哈哈笑?

洋房

freshrose 發表於 17-5-14 11:22

紅D仲係好淺色呀...體溫就尋日跌咗

洋房

國民生產總值:60

BKXmas勳章

applevic 發表於 17-5-14 11:44
請問,試過係最後都冇唔閃哈哈笑?

到最後都無,後來去睇醫生,先發現我唔係個個月排卵

大宅

國民生產總值:1027

BKXmas勳章

applevic 發表於 17-5-14 10:10
...

我試過閃足9日
最後放棄
後來問醫生,佢話可能個個月無排卵

子爵府

BKXmas勳章

applevic 發表於 17-5-14 11:44
紅D仲係好淺色呀...體溫就尋日跌咗

其實CB 第二代係驗雌激素同黃體素, 而紅D 只係驗到黃體素, CB 有閃哈哈笑證明你有一種ELEMENTS 達標, 但另一種仲未, 如果你連紅D 都係淺色, 就證明你黃體素不足, 令你排唔到卵, 如果真係有卵, 你體溫會升, 唔會跌, 或者你上網GOOGLE 下點樣可以改善你自己的黃體素

大宅

國民生產總值:1899

BKXmas勳章

...

我只閃一天,第二天實哈笑

大宅

國民生產總值:1899

BKXmas勳章

...

我見說明書係會有可能閃六日。。

不過如有過九次仲閃,應該唔會有實閃。留反下cycle 。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:4066

BKXmas勳章

freshrose 發表於 17-5-14 11:22

早兩個月用紅d有深粗 & cb都有哈哈笑,
上個月紅d有深粗,cb連續幾日都係閃哈哈...
今個月驗紅d有深粗,但cb就O .... 但有分泌....
咁我交唔交功課好..
上個月開始我用refill 裝,唔知關唔關事呢...

大宅

國民生產總值:2961

BKXmas勳章

PPKS 發表於 17-5-19 20:14
今個月驗紅d有深粗,但 ...

好似甘唔match 甘唧,正常有紅d深粗就有排卵架拉,甘cb係米唔準哪

子爵府

BKXmas勳章

jarjarjar 發表於 17-5-19 22:31
好似甘唔match 甘唧,正常有紅d深粗就有排卵架拉,甘cb係米唔準哪

第二代CB check 2 樣野,準確度應該比紅d高,不過我CB 同紅d 同步

子爵府

BKXmas勳章

PPKS 發表於 17-5-19 20:14
今個月驗紅d有深粗,但 ...

你用第幾代CB? 你拎條棒出黎睇下有幾深色

大宅

國民生產總值:2961

BKXmas勳章

freshrose 發表於 17-5-19 22:35
第二代CB check 2 樣野,準確度應該比紅d高,不過我CB 同紅d 同步

我啱買左第一代,同第二代有咩分別架

子爵府

BKXmas勳章

jarjarjar 發表於 17-5-19 22:42
我啱買左第一代,同第二代有咩分別架

第二代會有固定笑臉,可以更準確知道排卵係邊日,因為固定笑臉只會出1-2 日

大宅

BKXmas勳章

freshrose 發表於 17-5-19 22:36
你用第幾代CB? 你拎條棒出黎睇下有幾深色

第二代呀.. 我冇刻意睇捧捧係咩顏色就掉左,淨係睇佢個公仔咋...
小小記得好似60-70% 左右顏色..
聽日試下睇先.. 如果差唔多深即代表就排?
請問下圖紅d算唔算深?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

BKXmas勳章

jarjarjar 發表於 17-5-19 22:31

其實頭兩次cycle 我同步用紅d & cb check,
都一致呀,紅d有深粗,cb有實哈哈笑...
係上個月開始買左補充裝返黎用,之後就有出入...
上個月紅d有深粗,cb淨係閃笑幾日...
今個月紅d有深粗,cb淨係出左O ...

洋房

國民生產總值:82

BKXmas勳章

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎