自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好多jm喺度比較pcxw同hxbn比較。
我個plan就嚟夠期,但係如果繼續用hkbx,佢offer個plan 仲貴過我原本嗰個。
但我就想轉smart記多啲, 因為佢都係用 hkbx條線, 如果1000mb計,兩間公司個plan嘅內容差不多,又有my tv super送,smart記平hkbx $5x,即大概$168,就有1000mb。有無jm可以分享吓smart記好唔好呢

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

smart 記都係租hkbn 線
quality 應該一樣
不如轉3
100M 69
200M 99
香討個邊睇到GE我用左一年
都無故障過
還你千世笑來世未必能遇到

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

剛剛登記左轉smartone $180+$8(my TV super),簽30個月,hkbn 8月到期

別墅

回覆樓主:

岩岩轉$126.6 1000Mb smartone行hkbn線寬頻, 快過以前now用開嘅300Mb.

暫時都好ok,

瑪瑙宮

Janetmummy 發表於 17-5-14 11:46
好多jm喺度比較pcxw同hxbn比較。
我個plan就嚟夠期,但係如果繼續用hkbx,佢offer個plan 仲貴過我原本嗰個。
...

我家用HKXN寬頻。
已用左幾年。今年應該第5年用。今年2月繼期。有每月200分鐘IDD打二十幾個國家固網電話。打國內好似可打埋對方手機。唔太記得。
送埋MYTV SUPER解碼器。但只睇到免費區。其他唔免費要申請比錢先有得睇。所以我只睇免費區。100M。其實家用100M都冇問題。太多又唔覺得特別?都冇點試過成日斷線。

之前用有線X頻。成日斷線。差到爆。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

回覆樓主:

用左10年hkxn, 轉左smartxxx 年幾穩定,同以前一樣。
利申100mb

男爵府

好媽媽勳章

小肥寶 發表於 17-5-14 17:50
剛剛登記左轉smartone $180+$8(my TV super),簽30個月,hkbn 8月到期
smartone要唔要比安裝費?

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

LINGLING333888 發表於 17-5-14 21:57
smartone要唔要比安裝費?

佢話吾駛,用返hkbn, 如果條線有問題會免費更換

大宅

已用薯嘜通一個月
冇斷過線

500mb 148

首頁

尾頁

跳至