用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工
尋找《8月猴B會》

洋房

國民生產總值:87

BKXmas勳章

-

王國熱話
有關爸爸骨痛
淋巴癌嘛?有粒野好硬
洗牙邊度比較經濟
好担心,十二歲脊柱側湾

洋房

國民生產總值:67

adnb 發表於 17-5-14 12:25
-

我都在穩緊...你也是2016年出生的B?
我都係哦!

洋房

BKXmas勳章

HUIHUILIN 發表於 17-5-16 14:47
我都在穩緊...你也是2016年出生的B?
我都係哦!

係呀 814猴B 你呢?

洋房

國民生產總值:67

adnb 發表於 17-5-17 11:47
係呀 814猴B 你呢?

我係813猴B仔呀!(emoji)

洋房

BKXmas勳章

HUIHUILIN 發表於 17-5-17 12:08
我係813猴B仔呀!(emoji)

BB進展如何?有冇開始咬你?

洋房

國民生產總值:99

BKXmas勳章

大家好,我果個係8月猴女,我都想搵8月出世既bb交流下呀!我依家仲有餵人奶,佢間中會咬我,好似同我玩噤!我知佢牙仔好痕,晚上晚晚都訓得好差,唔知點算。。。你地bb有無訓得唔好呀?

洋房

BKXmas勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
maychan0912 發表於 17-5-22 08:25
大家好,我果個係8月猴女,我都想搵8月出世既bb交流下呀!我依家仲有餵人奶,佢間中會咬我,好似同我玩噤! ...

-

洋房

BKXmas勳章

maychan0912 發表於 17-5-22 08:25
大家好,我果個係8月猴女,我都想搵8月出世既bb交流下呀!我依家仲有餵人奶,佢間中會咬我,好似同我玩噤! ...

Hello 8月幾號?
我既人奶已變左bb既零食喇 奶粉+固體為主食

我B都係牙痕 咩都咬架 電視搖控係至愛 當然買左唔同物料既牙膠比佢咬 但都唔多咬

其實每晚訓著左 大約1個鐘左右都會喊醒 半夜4點/5點又喊醒 我會比多餐奶佢食 再訓到第日10點 唔知咁樣 岩唔岩?

洋房

BKXmas勳章

adnb 發表於 17-5-23 11:31

Hello 8月幾號?

我女女8月3日,好鐘意咬,電線都咬過,激死我!我都買左好多野俾佢咬,佢好開心!

洋房

BKXmas勳章

想問下大家有無whatapps開group,可以交流下?同時好想同女女搵多啲朋友仔!

洋房

BKXmas勳章

maychan0912 發表於 17-5-23 11:35
我女女8月3日,好鐘意咬,電線都咬過,激死我!我都買左好多野俾佢咬,佢好開心!

出左幾多隻牙仔?

洋房

BKXmas勳章

adnb 發表於 17-5-23 11:38
出左幾多隻牙仔?

出左兩隻了

洋房

BKXmas勳章

adnb 發表於 17-5-23 11:31

我個女訓得好差,個幾鐘起身一次,早上5,6點醒左,飲完奶奶就會訓到9,10點。。。我要番工,日日都係噤,攰爆。。。

民房

國民生產總值:19

各位媽媽你好呀,我個女8月26號

民房

國民生產總值:19

我個女乜嘢都會擺落口咬,我真係冇晒佢辦法!佢依家下面出咗兩隻牙仔啦,你哋小朋友而家幾重呀?

洋房

BKXmas勳章

QQmama826 發表於 17-5-23 12:47
我個女乜嘢都會擺落口咬,我真係冇晒佢辦法!佢依家下面出咗兩隻牙仔啦,你哋小朋友而家幾重呀? ...

我女女23磅幾,過重

洋房

BKXmas勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
maychan0912 發表於 17-5-23 12:23
我個女訓得好差,個幾鐘起身一次,早上5,6點醒左,飲完奶奶就會訓到9,10點。。。我要番工,日日都係噤,攰 ...

你講個幾鐘起身一次係指夜晚?咁即係日夜顛倒左?

洋房

BKXmas勳章

QQmama826 發表於 17-5-23 12:47
我個女乜嘢都會擺落口咬,我真係冇晒佢辦法!佢依家下面出咗兩隻牙仔啦,你哋小朋友而家幾重呀? ...

Hello 我個仔都有21磅 佢出左4隻牙仔喇

洋房

BKXmas勳章

adnb 發表於 17-5-24 00:44
你講個幾鐘起身一次係指夜晚?咁即係日夜顛倒左?

係呀,佢中午都訓得唔多 ,間中一兩次晚上都可以訓到三幾個鐘,我都唔無點解,試過好方法都唔太work!我安慰自己話因爲出牙仔扭計啲,希望上面兩隻牙仔出左後情況有改善啦!

洋房

BKXmas勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
你試左咩方法?佢每餐食幾多安?

頭四個月都係訓1-2個鐘就醒 抱住攬住先訓得好啲 之後大啲慢慢都訓得耐 到而家有時半夜起身都要食奶架
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎