用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

本地旅遊 今日: 8|主題: 7519

金鐘添馬公園連打羽毛球也不比打!

別墅

國民生產總值:726

BKXmas勳章

如來內裏連小朋友打吓羽毛球也不比打。但就比d菲傭罷晒,香港人想揾個地方小朋玩吓都唔得。

王國熱話
邊個同男家斷交
男友要佢媽幫佢交稅..
(長篇)唉。。。我真係好想呻啊 我真係...
大家俾幾多錢99?

版主

國民生產總值:108698

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

打羽毛球有機會整到人,而且要嘅範圍大

別墅

國民生產總值:726

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-5-14 21:45
打羽毛球有機會整到人,而且要嘅範圍大

算吧!其實我講所謂羽毛球拍,只是小朋友打的玩具羽毛球拍,不是真球拍(十蚊隻嗰d),我小朋友幾本上打都未識打,只是不停開波已經開心一會兒”,而且當時我邊草地一個人都無,妳去過就知嗰到草地好大好大是無可能傷害到人,我白己知道底線在那裹,如果真打當然會去體育場所的。怪不得該處85%變成菲傭樂了 ,因為嗰到绝對為菲傭野餐、吹水、訓覺而設。

洋房

國民生產總值:90

俾你行入草地已經皇恩浩蕩

大宅

國民生產總值:4437

回覆 大智藥茹 的帖子

我諗不如在馬季呌暑期間開放草地畀公眾伸展吓仲好啦!求個廢柴政府有Q用咩!

複式洋房

國民生產總值:193

BKXmas勳章

siuka_mama 發表於 17-5-19 12:06
回覆 大智藥茹 的帖子

我諗不如在馬季呌暑期間開放草地畀公眾伸展吓仲好啦!求個廢柴政府有Q用咩!

我估草地保養好貴, 點比人入去

複式洋房

國民生產總值:358

要怪就怪而家個投訴文化啦!以前就隻眼開隻眼閉,無人投訴,大家開心。

而家,俾得小朋友玩小型羽毛球,就會有大人投訴點解佢唔可以玩。俾埋大人玩,又有人投訴點解唔可以踢波,打rugby。俾晒大家玩乜都得,到時整親人,甚至自己受傷,又投訴政府點解容許人玩啲影響他人嘅活動。

政府最簡單係點做? 咪一刀切囉,大家都唔俾玩,一天光晒。

大宅

國民生產總值:4437

回覆 kevinng42 的帖子

唔怪得大球場D草地同馬場草地有天淵之別。

別墅

國民生產總值:560

BKXmas勳章

siuka_mama 發表於 17-5-22 10:40
回覆 kevinng42 的帖子

唔怪得大球場D草地同馬場草地有天淵之別。

馬會每年花錢保養草皮係以億計架。
你估真係生雜草呀?
開比你玩........你做隻馬就開比你跑下

大宅

國民生產總值:1018

而家公園唔好話打羽毛球, 就連跳繩都唔俾, 因為怕打到人.

大宅

國民生產總值:4013

BKXmas勳章

cargod 發表於 17-6-7 14:20
而家公園唔好話打羽毛球, 就連跳繩都唔俾, 因為怕打到人.
係囉,去公園只能行、坐。我自己覺很要睇情況,無咩人嘅話,打吓羽毛球,跳繩呢啲,只要大家互相遷就,就大家開心有得玩囉!而家連細路仔踩三輪車都話唔比,over咗
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎