用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5983|主題: 921184

冇帶又有承托力的bra那兒買?要加透明帶又那兒可買?

伯爵府

國民生產總值:19184

BKXmas勳章

夏天衫成日突帶好核突,想買冇帶bra,但個胸較重同dur,承托力好重要,所以唔知冇帶得唔得,是否要加透明帶?透明帶那兒有售?

珍珠宮

國民生產總值:33374

BKXmas勳章

sabun 發表於 17-5-14 13:15
夏天衫成日突帶好核突,想買冇帶bra,但個胸較重同dur,承托力好重要,所以唔知冇帶得唔得,是否要加透明帶? ...
認真MODE: 個胸有返咁上下, 無帶BRA係唔會夠承托的.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

國民生產總值:45667

BKXmas勳章

sabun 發表於 17-5-14 13:15
夏天衫成日突帶好核突,想買冇帶bra,但個胸較重同dur,承托力好重要,所以唔知冇帶得唔得,是否要加透明帶? ...

只可以換透明bra帶, 無bra帶係絕對托唔記。就算佢話托得起你都唔放心

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

男爵府

國民生產總值:7001

回覆樓主:

有份量就一定要用帶,唔係就唔好睇㗎喇,市面有啲好靚有圖案嘅帶換,再唔係拉長條帶後面打交义都可以!

版主

國民生產總值:112045

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

唔好突透明帶,真係好核突好c9,我寧願突黑帶

水晶宮

國民生產總值:54860

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

著黑色衫可以突黑色帶,

著白色衫梗係白色帶,

總之咩色都好,唔好係肉色就得。

我見過好多女性,著住件好靚嘅off shoulder, 但就跌左條肉色呀,灰灰霉霉嘅顏色呀,有d條帶直頭見到起哂毛毛。

呢d真係超級嚇人,其實換條bra帶有幾難呢。

我有時會為左條bra帶靚而買左個bra.

wcpcelia    發表於 17-5-14 19:02

大宅

國民生產總值:4402

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-5-14 14:14

Agree!!

珍珠宮

國民生產總值:35152

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我都係有肉,唯獨著晚裝時只能用一招,先著nubra再加冇帶bra。咁就托得住又冇跌既危險。但代價係睇落仲巨形左。

侯爵府

國民生產總值:21822

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-5-14 14:14

agree

侯爵府

國民生產總值:22065

BKXmas勳章

回覆樓主:

有種bra有鋼線外面再有個tube top,托得幾好,當然唔好同正式bra比,因為我都大,接受到,但要買細d碼緊d
qmomo同peach john都有

版主

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

雪菜肉c 發表於 17-5-14 14:53
著黑色衫可以突黑色帶,

著白色衫梗係白色帶,

有次去買bra,個sales介紹我買一個,條帶肉色1cm粗有碎鑽,話突出黎都靚d,我心唸無野下話咁核突點突出黎呀

himbb    發表於 17-5-14 15:39

水晶宮

國民生產總值:61725

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 +3金熱血 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

Charlotte_mom 發表於 17-5-14 15:30
有次去買bra,個sales介紹我買一個,條帶肉色1cm粗有碎鑽,話突出黎都靚d,我心唸無野下話:s ...
離遠睇可能淨係睇到碎礸閃閃唔覺玉帶呢
假 如 愛 有 天 意

水晶宮

國民生產總值:54860

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-5-14 15:30
有次去買bra,個sales介紹我買一個,條帶肉色1cm粗有碎鑽,話突出黎都靚d,我心唸無野下話:s ...

肉色仲要「令令地」果隻質地,

真係阿婆feel到不得了。

我d肉色bra, 全部都係買實色,唔要「令令地」

版主

雪菜肉c 發表於 17-5-14 15:39
肉色仲要「令令地」果隻質地,

真係阿婆feel到不得了。

Exactly! 肉色令令地有d橫紋果d阿婆帶囉!痴左線

伯爵府

國民生產總值:19184

BKXmas勳章

咁有靚帶的bra那兒買?

大宅

國民生產總值:3932

2017勳章 BKXmas勳章

複式洋房

國民生產總值:225

而家市面上有好多
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎