用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.60%

義工

自由講場 今日: 3626|主題: 939812

後尾枕腫左

複式洋房

國民生產總值:142

BKXmas勳章

我左邊後尾枕好似腫左,有舊野咁,望向左邊會扯住扯住,又唔係生瘡,大家有無試過?

男爵府

國民生產總值:5465

BKXmas勳章

manlailai 發表於 17-5-14 14:10
我左邊後尾枕好似腫左,有舊野咁,望向左邊會扯住扯住,又唔係生瘡,大家有無試過? ...

唔癢唔痛的腫脹,都係睇醫生好d

wcpcelia    發表於 17-5-14 18:53

複式洋房

BKXmas勳章

算死草 發表於 17-5-14 14:53
唔癢唔痛的腫脹,都係睇醫生好d

有啲隱隱作痛 係咪睇普通醫生都得?

男爵府

國民生產總值:5465

BKXmas勳章

manlailai 發表於 17-5-14 15:04
有啲隱隱作痛 係咪睇普通醫生都得?

係,街症都得,有事會寫紙比你排專科。不過你話有d痛,可能肌肉疲勞,睇醫生安心d

公爵府

國民生產總值:29273

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 15週年勳章

我幾星期前試過,完全係你所講嘅症狀,我屋企人話我疲勞過度,我用娥朮油捽腫起個位置,跟住後尾後枕大約頸位置貼止痛貼,夜晚喺枕頭貼咗個䁔貼,瞓覺時䁔住腫起咗個位置,第二朝瞓醒已經無咁腫同痛,重複咗3日咁做,完全好番晒喇!

複式洋房

BKXmas勳章

算死草 發表於 17-5-14 17:03
係,街症都得,有事會寫紙比你排專科。不過你話有d痛,可能肌肉疲勞,睇醫生安心d
...

謝謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

BKXmas勳章

garfield_pooh 發表於 17-5-14 17:13
我幾星期前試過,完全係你所講嘅症狀,我屋企人話我疲勞過度,我用娥朮油捽腫起個位置,跟住後尾後枕大約頸 ...

謝謝呀!今晚即刻試下 聽你咁講就無咁擔心(emoji)(emoji)

大宅

國民生產總值:3227

好媽媽勳章 BKXmas勳章

我幾日前都係咁,㩒落去有啲痛,我無理,過幾日無事,我成日都係咁
開心每一天

子爵府

國民生產總值:12662

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 BKXmas勳章

garfield_pooh 發表於 17-5-14 17:13
我幾星期前試過,完全係你所講嘅症狀,我屋企人話我疲勞過度,我用娥朮油捽腫起個位置,跟住後尾後枕大約頸 ...
謝謝你的分享!

複式洋房

BKXmas勳章

回覆 雪影 的帖子

我第一次咁咋,痛咗兩日無好轉,但好似越郁越痛。你成日係咁無睇下醫生?

公爵府

國民生產總值:29273

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 15週年勳章

manlailai 發表於 17-5-14 20:15
謝謝呀!今晚即刻試下 聽你咁講就無咁擔心(emoji)(emoji)
我都係第一次咁, 個朝瞓醒真係嚇死, 仲問我屋企人應該睇中醫定西醫, 結果佢教我咁做, 又真係work 喎, 慳番幾百蚊我估你都係疲勞過度, 因為你講嘅位置真係同我一模一樣, 你試下呢個方法得唔得先, 唔得先再睇醫生啦 !

複式洋房

BKXmas勳章

garfield_pooh 發表於 17-5-14 21:13
我都係第一次咁, 個朝瞓醒真係嚇死, 仲問我屋企人應該睇中醫定西醫, 結果佢教我咁做, 又真係work 喎, 慳番 ...
好呀!謝謝!!

大宅

國民生產總值:3227

好媽媽勳章 BKXmas勳章

manlailai 發表於 17-5-14 20:34
回覆 雪影 的帖子

我第一次咁咋,痛咗兩日無好轉,但好似越郁越痛。你成日係咁無睇下醫生?

無呀,我見過兩日又無事,可能係肌肉痛啩
開心每一天
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎