用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 487|主題: 928891

del

大宅

國民生產總值:3253

BKXmas勳章

del

公爵府

國民生產總值:26612

BKXmas勳章

南區好大,睇邊度

我之前住南區10年

依家都打算搬返去

空氣係比較好

大宅

國民生產總值:3253

BKXmas勳章

ash_yehyeh 發表於 17-5-14 15:14
南區好大,睇邊度

我之前住南區10年

del

版主

國民生產總值:113757

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

有無小朋友幾多歲?南區校網出名差。小學爭餐飽,升中成績好幾乎都要誇區
黃竹坑咩都無wor,就算海怡配套都好有限

公爵府

國民生產總值:26612

BKXmas勳章

itababy 發表於 17-5-14 15:17
點解你會打算搬番出去. 如果黃竹坑或者鴨脷洲好嗎。

我打算搬返去嗰南區係比較清幽,無港鐵到

黃竹坑雖然活化咗,但係都係好工業區

鴨脷洲依家超多人,好密集,黎緊仲有好多新單位落成,真係好逼爆

大宅

國民生產總值:2864

開心吸收勳章

回覆 ash_yehyeh 的帖子

鴨脷洲係全世界人口最多既島,依家直情係超標添啦

翡翠宮

國民生產總值:98711

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2017媽媽節

itababy 發表於 17-5-14 15:17
點解你會打算搬番出去. 如果黃竹坑或者鴨脷洲好嗎。

宜家好迫人多了,住中心

大宅

國民生產總值:4076

BKXmas勳章

我自己住南區,真係好睇你楝邊度,住咗十年有多,非常仲意,空氣好。我嗰區無地鐵,純住宅區。

wcpcelia    發表於 17-5-14 18:47

大宅

國民生產總值:1676

BKXmas勳章

回覆樓主:

住左成30年鴨脷洲
當然有好有唔好
但呢幾個月開始有地鐘 搭出金鐘買野都好快

食完飯行下海邊 不知幾爽

講校網 黃竹坑都起左啲超名校小學 區內比較好既小學派位好多都係派出中西區,廿幾年如事。

侯爵府

國民生產總值:22974

親子達人勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

南區空氣好, 就算無地鐵直接到, 都有接駁小巴.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;天眼昭昭,報應甚速

珍珠宮

國民生產總值:35290

BKXmas勳章 2017媽媽節

南區空氣好,港島其他地區落雨,但南區可能好天,掉轉都係。不過,始終唔算市區,去其他區車程遠d, 就算有地鐵,香港仔隧道都仲有塞車,只係冇咁嚴重

版主

國民生產總值:113757

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

popocat 發表於 17-5-14 16:22
南區空氣好,港島其他地區落雨,但南區可能好天,掉轉都係。不過,始終唔算市區,去其他區車程遠d, 就算有 ...

我仔放學會在隧道口上巴士(懶得行去搭地鐵,因巴士直達屋企),就算地鐵通左一樣塞,試過塞成個鐘仲喺隧道入面

大宅

國民生產總值:4107

BKXmas勳章

itababy 發表於 17-5-14 15:12
你哋覺得好住嗎?

我住南區超過廿年,鴨利洲同香港仔好多人。田灣因為有酒店,好多大媽團。香港仔隧道塞車係最煩,有MTR都一樣塞。

大宅

國民生產總值:1971

BKXmas勳章

你哋覺得好住嗎?

我鐘意,希望有朝一日可以搬返去住。
我未嫁前一直住華富村,空氣好,係交通冇咁方便,不過慣了。

大宅

國民生產總值:1683

BKXmas勳章

好住,好中意,無小朋友所以校網對我無影響

男爵府

國民生產總值:5973

BKXmas勳章

我鍾意住香港仔,衣食住行乜都有,係星期六日就多些人在街上,係逼d!睇戲過海怡又好方便,海傍跑下步和散步不知幾捨意!閒時同小朋友坐船仔過鴨脷洲海傍行公園又係好正!

男爵府

國民生產總值:9464

BKXmas勳章

住香港仔, 覺得空氣比較好
有地鐵, 香港仔隧道仲係塞車, 所以依家返工放工都坐地鐵

水晶宮

國民生產總值:51352

醒目開學勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我仔小一 搬去南區

現在已經工作

依然住南區

好住

大宅

國民生產總值:3844

BKXmas勳章

你哋覺得好住嗎?

好住,我都想搬返南區,但依家太貴啦樓市
村姑 亞Bee

大宅

國民生產總值:4679

BKXmas勳章

回覆樓主:

喺南區返過工,香港仔隧道塞車已經嚇親我。 紅隧都冇佢咁嚴重。
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎