用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

湊B百科 今日: 13|主題: 1643

2016出世應該係幾時報k1

複式洋房

國民生產總值:203

BKXmas勳章

我囡囡2016年2月出世,唔諗住報N班,會畀佢返playgroup,想問報K1係幾時要報架?

王國熱話
美功鐵路+安帕瓦看螢火蟲
下星期打風
台灣食玩行
Sunway Lagoon 門券係邊度買平d呀

子爵府

國民生產總值:10535

BKXmas勳章

回覆樓主:

18年,多數學校8-10月收表面試

別墅

國民生產總值:747

BKXmas勳章

藍尾巴 發表於 17-5-15 00:56

咁2016年9月出世係咪都一樣呀?

複式洋房

國民生產總值:203

BKXmas勳章

藍尾巴 發表於 17-5-15 00:56

Thanks!我怕我咩都唔識遲左報名

別墅

國民生產總值:843

BKXmas勳章

我囡2016年1月出世
今年就要開始報k1, 你要睇下你心儀既學校幾時出報名表
入學年份係2018-19
我已經遞左兩間, 一間救世軍(呢間一有出世紙就可以排)
另一間就岩岩一月已經可以交表報2018-19年度k1仲有一間要今年8月先有得遞表
所以每間都唔同,你要自己上返個校網睇下或者打去問下幾時有得報啊

大宅

國民生產總值:1367

BKXmas勳章

回覆 pinkochang 的帖子

2018/2019讀K1的話, 係咪做左細B?
我個囡2016 6月出世, 今年先至報2018/2019 N班定係我計錯?

別墅

國民生產總值:843

BKXmas勳章

回覆 MakMakMakMak 的帖子

o!!!!!!!!!!!!!sorry!!!!我記錯左, 我個囡係2015年1月出世.......
我個仔先係2016年出世....
生完d記性好差...

樓主你個bb 2016年1月既話, 同我個仔一樣都係出年先報k1
當然又係睇返間學校幾時可以遞表

子爵府

國民生產總值:11110

畀面勳章 親子達人勳章 BKXmas勳章

禁2016年12月出世,幾時開始要籌備架

大宅

國民生產總值:1743

開心吸收勳章

tigerbbvv 發表於 17-5-18 02:24
×2

複式洋房

國民生產總值:435

我個女九月出世
我開始都搵緊啦
今年要報定下年的N班

複式洋房

國民生產總值:192

BKXmas勳章

我都想知呀

複式洋房

國民生產總值:345

BKXmas勳章

我都想知
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎