用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 3071|主題: 921608

有用直髮夾的JM請進

大宅

國民生產總值:1427

BKXmas勳章

頭髮啱啱到膊頭,用咗直髮夾兩三小時之後頭頂同髮尾就開始攣,又冇可能帶返公司整,有冇辦法唔好咁快攣?

象牙宮

國民生產總值:215614

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

有冇用直髮spray?
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

BKXmas勳章

good_pig 發表於 17-5-14 16:49
有冇用直髮spray?

夾完要用Spray?請問邊隻牌子好?

象牙宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

littlelittleccc 發表於 17-5-14 16:58
夾完要用Spray?請問邊隻牌子好?

我都係用萬寧平野, 幾十蚊...

呢個要去LOG ON

*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

國民生產總值:3546

BKXmas勳章

我夾內彎keep到成日;夾前用cc油可以keep成日之餘仲要彎度好靚。

珍珠宮

國民生產總值:39337

BKXmas勳章

wawa246 發表於 17-5-15 04:36
我夾內彎keep到成日;夾前用cc油可以keep成日之餘仲要彎度好靚。

cc油用邊隻,你夾內灣夾幾耐,我成日都好快散開
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

男爵府

國民生產總值:6793

BKXmas勳章

littlelittleccc 發表於 17-5-14 16:11
頭髮啱啱到膊頭,用咗直髮夾兩三小時之後頭頂同髮尾就開始攣,又冇可能帶返公司整,有冇辦法唔好咁快攣?

...

我整內彎,落髮泥,keep到全日
一個人 不怕雨天。。。兩個人 就是晴天

大宅

BKXmas勳章

小姐變太太 發表於 17-5-15 08:14
我整內彎,落髮泥,keep到全日

頭頂可落髮泥嗎?

天珠殿

國民生產總值:907312

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

thx for sharing

大宅

國民生產總值:2225

BKXmas勳章

回覆樓主:

我都係好快打回原型

大宅

BKXmas勳章

good_pig 發表於 17-5-14 17:03

呢兩隻又得唔得呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:517

回覆樓主:

子爵府

國民生產總值:10751

2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

其實keep都幾耐,同當天的天氣 (濕度)會有好大關係,落雨天會好快直返,天氣乾爽會 keep耐些,用 spray會有些幫助

大宅

BKXmas勳章

good_pig 發表於 17-5-14 17:03

Liese請問點樣先可以keep得耐?
夾完先噴?

象牙宮

littlelittleccc 發表於 17-5-15 11:47
Liese請問點樣先可以keep得耐?
夾完先噴?

侯爵府

國民生產總值:21551

BKXmas勳章

一直用直髮夾,都keep 到成日,要一層層咁夾左先再全部夾,之後落髮尾油

男爵府

國民生產總值:5768

BKXmas勳章

搽完髮尾油夾髮尾內卷,
就算中間做兩個鐘運動都keep到全日。

我覺得手勢重要d,要由下至頭頂分幾層夾,
夾時頭髮必須係乾,個夾夠熱,基本上都keep到全日。
搽髮尾油純粹係保護性質,同埋令頭髮睇落順d而已。

別墅

國民生產總值:719

louisamamami 發表於 17-5-15 14:20
搽完髮尾油夾髮尾內卷,
就算中間做兩個鐘運動都keep到全日。

同意! 用呢個方法加上唔濕水(例如淋雨),個頭係可以keep全日的。我仲要冇落任何油/spray/ gel。

大宅

國民生產總值:3546

BKXmas勳章

SIUBKT 發表於 17-5-15 08:11
cc油用邊隻,你夾內灣夾幾耐,我成日都好快散開

#11樓果隻呀。

我髮型師話同髮質、天氣、個夾恆溫、再加手勢,先會keep得好。
仲有頭髮多要分多幾層

男爵府

國民生產總值:6577

BKXmas勳章

c.vieri 發表於 17-5-15 14:04
一直用直髮夾,都keep 到成日,要一層層咁夾左先再全部夾,之後落髮尾油

請問你用邊個牌子嘅直髮夾?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎