用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 8435|主題: 903231

要番工的媽媽們怎樣可以擠出半小時運動?

別墅

國民生產總值:674

BKXmas勳章

如題。年紀大要keep下了。不過每日放工教完仔功課又煮埋飯已經唔想動了。

男爵府

國民生產總值:7494

BKXmas勳章

零運動

大宅

國民生產總值:4792

2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

我都係

瑪瑙宮

國民生產總值:146165

2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

cheungj6 發表於 17-5-14 16:18
如題。年紀大要keep下了。不過每日放工教完仔功課又煮埋飯已經唔想動了。
...

可以試吓早d起身,番工前跑半個鍾,沖過涼再換衫出門

珍珠宮

國民生產總值:32719

BKXmas勳章

我見d人早上起身運動完先返工,我剩係拉自己起身返下已經好困難

公爵府

國民生產總值:27531

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

放工早一站落車,早上返工行樓梯,
睡前踢腿拉拉筋
雖則分開做,總好過一d都唔郁
人越大, 才發現身邊的人已一個個改變. 是你們走得太快, 還是只有我原地踏步?

男爵府

國民生產總值:9836

BKXmas勳章

唔好煩我 發表於 17-5-14 16:30
我見d人早上起身運動完先返工,我剩係拉自己起身返下已經好困難

哈哈...我都係

孩子是腳,教育是鞋!
幸福就像空氣,無形無質,浩然充塞於天地之間。
你會珍惜空氣嗎?
只有你揹著氧氣筒在深海裡潛水,看著空氣一點一滴耗盡時,你才會知道空氣的可貴。

珍珠宮

國民生產總值:42890

BKXmas勳章

地鐵有位唔坐
扶手電梯唔用
喺公司一冇嘢做就四圍行

男爵府

國民生產總值:6290

BKXmas勳章

回覆樓主:

我每日仲要早一個鐘扭便便,過左時間便便就唔睬我,仲點再早d做運動

大宅

國民生產總值:4343

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔使諗,等d仔女大d先啦……上中學咁啦

複式洋房

國民生產總值:205

朝早 早啲起身

侯爵府

國民生產總值:20655

BKXmas勳章

如果冇習慣朝早沖涼嘅話,咁夜晚做運動比較省時間,朝早沖涼洗頭吹頭髮分分鐘花嘅時間仲多過做運動嘅時間
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

國民生產總值:6382

BKXmas勳章

kikiboy 發表於 17-5-15 23:34
如果冇習慣朝早沖涼嘅話,咁夜晚做運動比較省時間,朝早沖涼洗頭吹頭髮分分鐘花嘅時間仲多過做運動嘅時間
...

正是
我試過朝早做
加埋冲涼梳洗真係最少一粒鐘

結果係黃昏六點就好攰
但又未放得工

伯爵府

國民生產總值:15663

BKXmas勳章

回覆樓主:

朝早實在太趕我起唔到身收工先係公司樓下做gym
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎