用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

婦女醫護 今日: 4|主題: 29861

有冇jm瞓到咁上下就腰痛?

男爵府

國民生產總值:5971

BKXmas勳章

尾龍骨和盤骨位置!但早上起床就唔痛,回復正常,唔影响工作,但就瞓到咁上下時辰就開始痛,我已維持半年了!睇過普通西醫又話我冇嘢!「摸診」

王國熱話
(售)自讓西沙路村屋 免費固定車位(近烏...
每隔幾年樓市都有跌,點解成日話樓市係...
1270萬買將軍澳南新樓
直接業主放盤..屯門時代場場E座底層,有意p...

複式洋房

國民生產總值:152

去搵正骨師傅正下骨. 唔整只會越0黎越痛

複式洋房

國民生產總值:212

有無睇骨科照x光? 有時腰椎唔岩位訓得耐會痛
如果無問題既話試下針灸可能會好d

侯爵府

國民生產總值:23624

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

你坐寫字樓嗎?可能係坐骨神經影響嘅

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

男爵府

BKXmas勳章

kathyyan000 發表於 17-5-15 17:39
有無睇骨科照x光? 有時腰椎唔岩位訓得耐會痛
如果無問題既話試下針灸可能會好d ...

冇照過,但家庭醫生又話冇嘢,佢話可能肌肉痛!

男爵府

BKXmas勳章

catfitfit 發表於 17-5-15 21:43
你坐寫字樓嗎?可能係坐骨神經影響嘅

應該唔係,我有問過醫生,佢話坐係會痛到落腳,話我唔係!

大宅

國民生產總值:1784

BKXmas勳章

maggie789 發表於 17-5-14 16:44
尾龍骨和盤骨位置!但早上起床就唔痛,回復正常,唔影响工作,但就瞓到咁上下時辰就開始痛,我已維持半年了 ...

我都有腰痛問題,去正骨完真係好好多,睇西醫無用架。

男爵府

國民生產總值:5426

BKXmas勳章

回覆樓主:

viu tv 今個星期個集恐怖醫學有講腰痛問題。

男爵府

國民生產總值:9012

BKXmas勳章

maggie789 發表於 17-5-14 16:44
尾龍骨和盤骨位置!但早上起床就唔痛,回復正常,唔影响工作,但就瞓到咁上下時辰就開始痛,我已維持半年了 ...

你個情況同我c6好似,不過佢話係腰高啲,即係肩胛位附近,每晚訓到淩晨5點左右就痛醒,再隔個令鍾就開始冇事,我問佢係咪好痛,佢又話唔係 ,但呢個情況已經好耐喇,叫佢睇醫生,佢點都唔睇,都唔知咩事

大宅

國民生產總值:1463

BKXmas勳章

李家承 發表於 17-5-19 17:55

請pm我正骨資料,我已好幾年不能一覺瞓到大天光,晚晩都痛醒

別墅

國民生產總值:516

BKXmas勳章

回覆 李家承 的帖子

請pm正骨資料給我,謝謝!

大宅

國民生產總值:4903

BKXmas勳章

請pm我正骨資料,謝謝

複式洋房

國民生產總值:216

回覆樓主:

早晚做健腰椎操(網上有圖片同影片說明)。
我之前何止瞓到痛,行路仲拐拐下,後來醫生叫我做健腰操,雖然不藥而癒,但間中生活上用錯力而翻發。。。。又要做健腰操了。。。。

複式洋房

國民生產總值:355

BKXmas勳章

請問可pm我正骨資料嗎?Thanks!

複式洋房

國民生產總值:135

BKXmas勳章

你會唔會床褥太淋?
我之前床褥太淋, 夜晚腰痛醒幾次,
但一直唔捨得換床褥,直到腰痛超厲害,先捨得換床褥!
仲有平時唔好寒背,亦係好傷腰
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎