用戶登入

找回密碼 | 註冊

23oC.92%

義工

夫婦情感 今日: 20|主題: 37977

無經濟能力 但要照顧兩個幼兒 但想離婚點做好?

別墅

國民生產總值:759

BKXmas勳章

日日生活在谷底 有2個小朋友 一早6點幾起身 8點湊兩個小朋友到幼稚園番學 就即跑去番工 收工又跑去街市買餸接兩個放學 番黎又要煮飯又要執屋又要教功課又要同兩個沖涼
最嬲係要服侍大果個 脾氣又大 又爛賭
月頭7號出糧 13號就無錢 係咪男人都鐘意周圍借錢?話兩句發脾氣唔溝通 就話唔番屋企
想離婚 但無屋住 又無錢 我可以點做?想問下大家離婚要搞幾耐 我想申請綜緩 租唐樓住住先
申請6年公屋都無 就係無地方住我先忍

王國熱話
想認識住在台灣的媽媽
計劃移民台灣,七、八月去探路,有無同...
買樓可以移民嗎?
自費台灣生BB

侯爵府

國民生產總值:23542

BKXmas勳章

c198672 發表於 17-5-14 17:03
日日生活在谷底 有2個小朋友 一早6點幾起身 8點湊兩個小朋友到幼稚園番學 就即跑去番工 收工又跑去街市買餸 ...

講離婚容易,但離婚後又顧有無地方住也成問題。租又貴,你自己諗清楚,情況可能衰過而家

複式洋房

國民生產總值:228

日日生活在谷底 有2個小朋友 一早6點幾起身 8點湊兩個小朋友到幼稚園番學 就即跑去番工 收工又跑去街市買餸 ...

好慘阿但我覺得要儲留d錢先

子爵府

國民生產總值:13354

BKXmas勳章

儲錢,夠錢就有埋兩個小朋友走。

男爵府

國民生產總值:6687

開心吸收勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

我係男人, 我都最憎男人爛賭. 仲衰過叫雞.

男爵府

國民生產總值:7410

BKXmas勳章

回覆樓主:

我真係覺得你好慘,加油呀!

大宅

國民生產總值:1428

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

有冇找社工幫手? 有時搵區議員幫手都可以, 可以去問一下先……

複式洋房

國民生產總值:354

回覆樓主:

可吾可以幫下佢戒賭,好多時呢啲真係精問題,揾專業人士幫佢,情況可能不一樣

大宅

國民生產總值:2276

BKXmas勳章

Meir079 發表於 17-5-14 22:53
講離婚容易,但離婚後又顧有無地方住也成問題。租又貴,你自己諗清楚,情況可能衰過而家
...

如果情況惡劣,其實去咨詢社工意見,離婚單親可以拎綜緩而且可以快啲上埋樓,加油!我覺得如果無左個男人情況會比現在好,勇敢啲去踏出呢一步。

男爵府

國民生產總值:9657

BKXmas勳章

回覆樓主:

搵社工先,
咁落去對小孩都唔好。
平有平住,頭幾年辛苦d囉
好過日夜對住呢d人。。
都係果句,仲有無愛?

別墅

國民生產總值:759

BKXmas勳章

有愛 平時都好錫我 就係脾氣唔好同鐘意賭 鐘意借錢
真係好迷茫

大宅

國民生產總值:3007

BKXmas勳章

c198672 發表於 17-5-18 07:52
有愛 平時都好錫我 就係脾氣唔好同鐘意賭 鐘意借錢
真係好迷茫

帶佢去介賭啦!明愛和有些教會團體也有辦,你上網check下啦!5係有排捱呀,賭仔大話多,如果他還愛這個家,便要早些正視問題。

別墅

國民生產總值:748

開心吸收勳章

賭真的累死人呀.這樣下去家庭都散喇.試下同你老公傾下,有愛就好D.我同我老公無愛.但又為左兩個小孩子都不得不繼續下去.我都好想離婚.但是離了后我自己帶著兩個囡.經濟又是個大問題呀!

子爵府

國民生產總值:12133

BKXmas勳章

快d搵,區內既議員幫手啦,佢地會幫你搵社工或其他機構。
過好,每一天!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎