用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

想生BB 今日: 15|主題: 92636

今次又無希望了,是否黃體不足?

大宅

國民生產總值:1601

BKXmas勳章

又無希望了,是否黃體不足?(emoji)(emoji)(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:1516

BKXmas勳章

腰果1030 發表於 17-5-14 17:06
又無希望了,是否黃體不足?(emoji)(emoji)(emoji)

其實都唔算,比低温高0.3就係個人嘅高溫

子爵府

國民生產總值:11483

BKXmas勳章

腰果1030 發表於 17-5-14 17:06

其實正常人體溫應該有36.5 , 你高溫都未高過36.5 , 樓主要調理下身體,體溫高先有利懷孕

你上個cycle 體溫係咪差不多?

複式洋房

國民生產總值:324

BKXmas勳章

我高溫都係36.4 到36.6 左右,到bingo 到!所以保持心情開朗,繼續加油!

別墅

國民生產總值:696

小海濘 發表於 17-5-14 18:49
我高溫都係36.4 到36.6 左右,到bingo 到!所以保持心情開朗,繼續加油!

恭喜您! 見到您嘅分享好令人鼓舞呀!
可否share下您嘅體溫表呀?

複式洋房

BKXmas勳章

littlebeebb 發表於 17-5-14 19:57
恭喜您! 見到您嘅分享好令人鼓舞呀!
可否share下您嘅體溫表呀?

我唔係成日度,我最低35.9,最高都係36.6. 後來因為朝朝度令我太緊張所以放棄左。
我覺得個個人同唔同,所以都係睇番自己既情況,唔好咁大壓力就易bingo嫁啦!

別墅

小海濘 發表於 17-5-14 20:13
我唔係成日度,我最低35.9,最高都係36.6. 後來因為朝朝度令我太緊張所以放棄左。
我覺得個個人同唔同,所 ...
您意思係您排卵前低溫都有35.9, 而排後係36.6呀? 咁溫差真係唔太大喎, 勁!
您介唔介意講下您兩口子幾多歲同埋試咗幾耐? 係順其自然試, 定係有用排卵紙?

我覺得您講得好啱, 量體溫量到好大壓力, 見到體溫降低就成個人down晒, 又會亂諗係唔係無排, 定係唔夠黃體素....
好想快啲bingo,好想放鬆啲....

複式洋房

BKXmas勳章

littlebeebb 發表於 17-5-14 21:06
您意思係您排卵前低溫都有35.9, 而排後係36.6呀? 咁溫差真係唔太大喎, 勁!
您介唔介意講下您兩口子幾多歲 ...

無用試紙,順其自然。用試紙度體溫反而令到m唔準,所以我決定放棄。放棄左之後m準番,就計到大概既排卵期。我地30同33呀。
所以放鬆好重要呀,其實計排卵期有好多方法,要搵啱自己同令自己舒服既方法呀。

子爵府

BKXmas勳章

littlebeebb 發表於 17-5-14 21:06
您介唔介意講下您兩口子幾多歲 ...
其實排卵前同排卵後溫差有0.3- 0.5 已經OK, 呢D 係同自己比

別墅

小海濘 發表於 17-5-14 21:12
無用試紙,順其自然。用試紙度體溫反而令到m唔準,所以我決定放棄。放棄左之後m準番,就計到大概既排卵期 ...
謝謝您嘅分享呀!!

別墅

freshrose 發表於 17-5-14 21:35
其實排卵前同排卵後溫差有0.3- 0.5 已經OK, 呢D 係同自己比
呢個溫差係講排卵當天vs排卵後第一天? 定係整體排卵前平均體溫vs排卵後平均體溫?

別墅

zoooooooooo 發表於 17-5-14 17:16
其實都唔算,比低温高0.3就係個人嘅高溫
想問係排卵前平均vs排卵後平均? 定係排卵當天vs排卵後一天? 因為我就算低溫期嘅體溫都時高時低..

子爵府

BKXmas勳章

littlebeebb 發表於 17-5-14 21:44
呢個溫差係講排卵當天vs排卵後第一天? 定係整體排卵前平均體溫vs排卵後平均體溫? ...

我自己月經至排卵前都大約36.3-36.5, 不過我排卵當天會跌落去, 今個CYCLE 就跌到36.1, 之後排卵後去到36.8-37

其實計AVERAGE 就可以, 同埋最好一早起身就量體溫, 我覺得體溫有好多提示架

別墅

freshrose 發表於 17-5-14 21:51
我自己月經至排卵前都大約36.3-36.5, 不過我排卵當天會跌落去, 今個CYCLE 就跌到36.1, 之後排卵後去到36.8 ...
明白了, 謝謝您!

大宅

BKXmas勳章

freshrose 發表於 17-5-14 21:35

我上次bingo都唔係好高,36.6到

別墅

zoooooooooo 發表於 17-5-14 23:22
我上次bingo都唔係好高,36.6到

您低溫係幾多左右?

我今個月第一次量體溫, m後通常36.2x (有一兩日36.3x), 排前跌落去36.1x, 排後升到接近36.5. 雖然排後接近36.5但係排前有陣時都會有36.3x, 睇落溫差都係好細, 所以都有啲不安, 好想快啲見36.6x 36.7x.

由於聽日唔駛早起身, 決定放鬆心情, 唔較鬧鐘量體溫, 偷懶一日, 哈哈。

大宅

BKXmas勳章

littlebeebb 發表於 17-5-15 00:15
您低溫係幾多左右?

我排卵前連36度都掂唔到呀,係真係過哂DD,bingo 左先有36.7

別墅

zoooooooooo 發表於 17-5-15 13:27
我排卵前連36度都掂唔到呀,係真係過哂DD,bingo 左先有36.7
原來係咁, 多謝您嘅分享呀!!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎