嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有冇孖b車分享!

別墅

自己就由孖b車改用左2架單人bb車
之前買既係前後座孖b車!係香港真係好難用到!
架車太大架入吳到𨋢!之後無再用!同埋係街度用真係好阻住人地

之後諗左好耐,我地買左輕形易收既pockit車2架!分開推!
方便好多!又輕又易搬,最重要係慳位!
同如果去旅行既話帶呢部車都好方便!
當然呢架車避震無咁好!但我對仔女都照訓到覺!😂😂

洋房

neing0103 發表於 17-5-16 08:55
架車太大架入吳到𨋢 ...

謝謝分享!其實我都怕好阻人

別墅

yanice620 發表於 17-5-16 08:57
謝謝分享!其實我都怕好阻人
所以要諗下你屋企有無地方!同係吳係真係要孖b車!因為孖b車都吳平!

珍珠宮

睇下你有幾人揍?若平日得自己一個,咁就用孖車,人多就睇喜好
我個人覺得孖車(前後座,有d前後座都可訓)好用,一個人推就得,咁可以騰空個人出黎用下

複式洋房

我自己用前後覺得好方便,自己一個都開到商場啲門。我通常會自己推兩個去行下,等工人可以專心做曬平時做唔到既家務

大宅

回覆 Auyeungc9 的帖子

請問你係邊買, 我見到都好貴下!

複式洋房

pppppppppp 發表於 17-5-24 14:43

請問你係邊買, 我見到都好貴下!

Pm 你

大宅

THX!

民房

Auyeungc9 發表於 17-5-24 08:43
我自己用前後覺得好方便,自己一個都開到商場啲門。我通常會自己推兩個去行下,等工人可以專心做曬平時做唔 ...

請問係邊款?

複式洋房

bnym3 發表於 17-6-1 08:27
請問係邊款?

Pm U

洋房

Auyeungc9 發表於 17-6-1 14:30
Pm U

可以pm埋我嗎?(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

可以PM我嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我自己用前後覺得好方便,自己一個都開到商場啲門。我通常會自己推兩個去行下,等工人可以專心做曬平時做唔 ...

可以PM埋俾我?Thank you

伯爵府

回覆樓主:

分開好啲
其實屋企有前後座孖b車
第1大架,用完回家難就埋
2,其實香港嘅街係好窄,啲行人又會嫌你阻止條路或想越過你
3,控制亦好笨重
4,除非你住大型屋苑 ,架車只係在屋苑㣔走

別墅

我都係用前後的孖B車
出入會方便啲,因為平時都係去啲大商場行

有興趣可以睇下
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ad&tid=20022519

別墅

neing0103 發表於 17-5-16 08:55
架車太大架入吳到𨋢 ...

絕對同意。我都買左左右孖B車,好貴好大架,出入非常唔方便。不過頭幾個月BB們訓響度出街,個個都話好得意,都想過來搭訕,做媽咪嘅真係好開心。依家佢地8個幾月了,我都想換兩架單B車。

大宅

我之前郁做了很多研究,最後買了cosatto supa dupa, 因為它是左右車最細的一款,好處是孖b宜家剛滿月出街都可以讓他們平訓,坐地鐵搭lift完全無難道,又不用拆位收車。唯一缺點是比較重。。。

大宅

pca488 發表於 17-7-2 17:43
我之前郁做了很多研究,最後買了cosatto supa dupa, 因為它是左右車最細的一款,好處是孖b宜家剛滿月出街都 ...

Cosatto 其實真係好好用. 我之前買左部,比我奶奶推我仔同侄女用, 佢地二個都勁開心. 同埋真係比較窄身,基本lift, 電梯,門口都推到. 但係重左d. 不過佢係士的車收法,已經慳位好多.

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

請問你用邊款? 我都想買架孖B 車

首頁

尾頁

跳至