親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

tamagotchi123 發表於 17-5-24 09:52
我方法係先計劃大概行程, 單程咁計每日車費, 才研究買唔買pass
謝謝~~~~

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

happygirl_001- 發表於 17-5-23 20:51
有個問題想請教各位, 黎緊第一次自由行去大阪,網上見有分咩近鐵週遊卡,大阪週遊卡(一日及二日), 其實 ...

要唔要買 pass 視乎你行程編排,要自己計下每日交通費幾多,
做加減數再決定,
加上有 pass 會規定唔可以坐乜車之類,
太多組合同可能性,
自己計會比較準,
唔想計就唔好買,
否則買左番黎唔識用/唔知條款去到白買,
就得不償失。

呢到有大部份關西區既 pass資料,睇「常用交通票券介紹」個 part,
入面有埋教學同注意事項:

https://nicklee.tw/?page_id=21023

點計交通費可以用呢個,
打頭尾車站名就會出曬車資、班次、車程、邊個月台上車等資料:

http://transit.yahoo.co.jp/

伯爵府

tamagotchi123 發表於 17-5-17 15:25
誠心問意見: 2018/4月大阪8日7夜, 4大4小(2-11歲), 7晚住難波。
.
DAY 1 SAT - 下午到大阪, 用Yokoso Osaka ...

Easter ?
31mar to 7 Apr

男爵府

我都仰明年easter去,只買左機票同book左民宿,咩都未plan

個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

tamagotchi123 發表於 17-5-17 15:25
誠心問意見: 2018/4月大阪8日7夜, 4大4小(2-11歲), 7晚住難波。
.
DAY 1 SAT - 下午到大阪, 用Yokoso Osaka ...

Ctl c 再 ctl v

子爵府

shinku 發表於 17-5-24 10:37
要唔要買 pass 視乎你行程編排,要自己計下每日交通費幾多,
做加減數再決定,
加上有 pass 會規定唔可以 ...
好詳細好實用, 多謝你呀

子爵府

.
請問Hirapar Go!Go! Ticket包唔包Thomas列車?...THX

首頁

尾頁

跳至