用戶登入

找回密碼 | 註冊

18oC.70%

義工

美容扮靚 今日: 48|主題: 120198

跳至
~ greentea000的搽搽搽之路 ~  

男爵府

國民生產總值:9348

2018勳章

記錄護膚之路

年齡:輕熟齡

皮膚:混合性

坐標:香港

我的其他post:

開架平價防曬霜

CNP Laboratory

王國熱話
千字文頭6句,共24個字接龍
花,草,菜,樹,葉,接龍
中文歌詞接龍(接任何一字)(接一句就得)
7+7押韻接龍(接最後一個字,兩句尾字押韻)

男爵府

2018勳章

回覆樓主:

愛用品名單

洗面
1.Dove
2.Physiogel 全天候水分修復系列溫和潔面乳
3.SK II Facial Treatment Gentle Cleanser

卸妝
1.DHC deep cleansing oil (黃色)
2.Pond's cleansing oil (黃色)
3.Loreal Paris 溫和眼唇卸妝液

面膜
1.Nu Skin 冰河泥

爽膚水
1.SK II facial treatment essence
2.Origins靈芝菇菌抗逆健膚紓緩水
3.La Mer the treatment lotion

精華素
1.Olay高效透白光塑淡斑精華
3.Forever Living 蘆薈抗氧化修護液
4.Dr. Wu 玻尿酸保濕精華液
5.Neostrata bionic face serum

乳液
1.Dr. Wu 玻尿酸保濕精華乳

眼霜
1.Olay pro-retinol eye treatment

防曬霜
1.Anessa babycare sunscreen spf34 pa++
2.NOV uv shield spf35 pa++

鎮定舒緩
1.Avene Hydrance Optimale Hydrating Serum 高效鎖水保濕精華
2.Aesop Oil Free Facial Hydrating Serum (=Aesop Lightweight Facial Hydrating Serum)
3.Aveda intensive hydrating masque
4.Aderma燕麥新葉益護佳乳液
5.Physiogel全天侯防護賦活保濕晚霜

手霜
1.Estee Lauder re-nutriv intensive smoothing hand cream

植物油
1.琉璃苣油

男爵府

2018勳章

回覆樓主:

功能性猛藥名單

果酸
1.Beauty Without Cruelty Skin Renewal Lotion (8 AHA)
2.Neostrata Lotion Plus (15 AHA)

Retinol / Retinal
1.Life Flo Health Retinol A 1% Advanced Revitalization Cream
2.Avene D-Pigment
3.La Roche—Posay Redermic R

男爵府

2018勳章

回覆樓主:

心儀名單

1.Bobbi Brown Intensive Skin Supplement
2.Philosophy help me retinol treatment
3.Astara activated antioxidant infusion
4.DDF discoloration reversal moisturizer
5.Martiderm skin complex

男爵府

2018勳章

平價好物

手霜

1.Kamill特滋潤護甲潤手霜

男爵府

2018勳章

回覆樓主:

再見我的愛

1.Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Serum

男爵府

2018勳章

經驗之談

1.Elizabeth Arden Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Serum 點搽效果好?

LiuJuliana    發表於 17-8-9 12:20
tessapan63    發表於 17-7-25 15:02

男爵府

2018勳章

防曬霜

1.mentholatum rohto sunscreen mild milk spf34 pa+++

Shiseido anessa 系列防曬霜防曬劑成分和濃度
Shiseido 其他系列防曬霜防曬劑成分和濃度

一面護膚一面破壞皮膚

重酒精

男爵府

2018勳章

送就用下

1.elizabeth arden visible whitening melanin control night capsules

男爵府

2018勳章

5月到8月每個月消耗150ml防曬霜既我 應該買水貨

伯爵府

國民生產總值:18786

greentea000 發表於 17-5-17 22:23
呢支有平價版anessa金樽之稱,更乾更白!

「透光率曲線」係越低越好嗎?

男爵府

國民生產總值:5242

2018勳章

greentea000 發表於 17-5-17 22:12
防曬霜大比拼

La Roche-Posay Anthelios XL Ultra Light Fluid SPF 50+
很有用!

男爵府

國民生產總值:7166

greentea000 發表於 17-5-17 23:08
_______________________________________________ ...

我真係要檢討下自己……
我一枝elta 41 85g, 一枝50ml skinceuticals, 一枝shishedo 50ml...
用左超過一年仲未用完,估計仲可以last多幾個月

男爵府

2018勳章

回覆 jesswu 的帖子

是少見陽光嗎?

象牙宮

國民生產總值:234865

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

greentea000 發表於 17-5-17 23:08
_______________________________________________ ...

呢支平萬寧幾蚊WO
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

男爵府

2018勳章

good_pig 發表於 17-5-18 00:17
呢支平萬寧幾蚊WO

好用嗎?

good_pig    發表於 17-5-18 00:20

象牙宮

國民生產總值:234865

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jesswu 發表於 17-5-18 00:03
我真係要檢討下自己……
我一枝elta 41 85g, 一枝50ml skinceuticals, 一枝shishedo 50ml...
用 ...

我估我用CREAM狀, 應該都用得好慢..我一日一次就算

我如果用水狀, 一節手指一行, 一邊面..我估夠卦
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

男爵府

asweetmom 發表於 17-5-18 00:09

是少見陽光嗎?

我都唔知算多定少……
每日在戶外步行全部計曬約有一個鐘,但如有太陽兜頭曬我會擔遮……同埋盡量行遮陰位

男爵府

2018勳章

怪不得,哈哈!
我現在天天搽防曬,希望少些光害。另外,我想先打hifu。

男爵府

asweetmom 發表於 17-5-18 00:09

是少見陽光嗎?

問題係我始終唔明點解jm們可以用到咁多……我專登豪用都用唔到……
5ml係好多下wor...基本上1,2ml已saturate塊面……如果等乾再上,一浸浸咁上都要上好多浸……
milk狀液狀還好,轉頭乾左再上,但cream狀真係搽到溜冰咁滑來滑去都瓊左喺表面

12345678910... 484
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎