美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 jesswu 的帖子

請問知唔知邊隻好?

珍珠宮

jesswu 發表於 17-5-22 09:05
Ok.ar都唔算大露……幾靚丫!
個cutting都唔會點著肥人……係頸背肉要見人……
呢次D衫真係比普通姊妹裙靚好多啦!
係長果2件好顯身材,腰粗有肚喃一定現形!

珍珠宮

麻油麵 發表於 17-5-22 09:47
我有用過Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Serum,幾好JM點解要say goodbye?

舊版正!新版差!

珍珠宮

IloveJJ 發表於 17-5-22 10:25

你平時梗係好密實啦!
梗係包到實啦,男多女少,又要同陽光玩遊戲

子爵府

回覆 greentea000 的帖子

我就係怕打斑後keep得吾好會黑番,
同埋想可以keep住打完斑既白淨

多謝介紹昨天已經買左黎用,用下再包膠

珍珠宮

IloveJJ 發表於 17-5-22 10:27
曼秀雷敦唔會晒黑嗎?

mentholatum rohto sunscreen mild milk spf34 pa+++
made in vietnam

純物理防曬霜

防曬劑:氧化鋅+二氧化鈦

比一般物理防曬霜稀,好搽、快乾、微微白、微微膜感,唔保濕亦唔乾。真係比fancl、curel白得好唔明顯,所以俾小朋友返學搽。我只係日常用過2支,未考驗到會否曬黑,又比較難遇到,買到都俾親戚小學仔女搽。因為膜感好輕微,部分親戚對卸妝油有抵觸,唔想俾仔女用卸妝油,不過都2、3日用1次卸妝油洗,暫時OK。

今日俾我掃到2支,仲減左價,HK$22@卓悅。

珍珠宮

淼淼BB 發表於 17-5-22 18:48

我就係怕打斑後keep得吾好會黑番,
同埋想可以keep住打完斑既白淨

多謝介紹昨天已經買左黎用,用下再包膠
黑得均勻係好過又白又有斑
如果你皮膚白又薄 / 父母有好多斑,咁你係會比其他人易出斑,打斑之後亦比較快出返斑。

子爵府

其實斑我吾多架!係我權骨位有達1毫子大既荷爾蒙斑想打走佢
另外我係鐘意打完1064後果種白淨通透均勻膚色效果,
不過我亦知道laser吾可以做得太密,始終令皮膚好乾怕會出乾紋,
所以想用產品去keep住打完個效果,
另一個困擾我既問題就鼻頭毛孔比較粗大,搽粉時吾得平滑會卡粉,
搽咩有幫助?搽rentionl得吾得?

珍珠宮

回覆 Elenalan 的帖子

EA黃金膠囊係有揮發性矽油,好多人評估佔1/3,我又唔會認為佢呃錢,價錢我會睇成個產品既成分、配方、包裝、使用感、效果。膠囊獨立包裝,無香料、色素,防腐劑,又保持新鮮。有揮發性矽油係好搽,矽油揮發之後留低適當份量油性成分,使用感舒適係好多愛用呢個產品既人既主要原因。而佢供應到大部分皮脂膜修復成分係我離唔開佢原因,保護皮脂膜係我護膚第一原則。無左佢我要自己配搭幾個產品先頂到佢個效果,好煩呢!

珍珠宮

回覆 淼淼BB 的帖子

鼻頭毛孔粗大 <<< 毛孔乾淨只係毛孔大?

珍珠宮

用EA黃金膠囊同同事交換15粒AnneMarie Borlind Intensive Care Capsules,下個月做完伴娘試用,用完再報告!

希望好用啦!

子爵府

乾淨架!我有懐疑過係凹凸洞,但搵過圖比較又吾多似係!
如果搵吾到搽既野,可能會去打co2 laser,
但只係為個鼻打又有d吾抵甘,所以1516中

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 17-5-22 20:36
$22好平喎!
http://m.bonjourhk.com/search?sort=p.price&order=ASC&range=0&search=%E9%98%B2%E6%9B%AC

卓悅開架防曬平得好誇張

珍珠宮

淼淼BB 發表於 17-5-22 20:12

乾淨架!我有懐疑過係凹凸洞,但搵過圖比較又吾多似係!
有個毛孔好粗大30出頭男同事搽左2、3年retinol,如果同未搽之前D相比較鼻同兩側係改善左2、3成,但無相比較就依然感覺好大毛孔。如果想快靚正,做機估計更適合。

珍珠宮

siupak2011 發表於 17-5-22 11:59

其實醫生無話過我敏感, 不過有時查新野會發紅發燙, 但過一排又無事~我因生暗瘡, 從無做過PEELING, 會否影響護膚品吸收? 有無D溫和D嘅可以?
咁可以嘗試下溫和型果酸 睇下基本資料先

http://www.neostrata.com.hk/aha.html

https://www.neostrata.com.hk/faq.html

我有用呢個牌子既Bionic Face Serum、Bionic Lotion

子爵府

回覆 IloveJJ 的帖子

我打左4次,係淡左好多,但重未完全甩曬

子爵府

多謝你意見!我諗我都係會做機

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至