美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ckm80 發表於 18-4-19 00:25
未咁快,好似都四月尾定五月頭

那就好,我可以再買幾支!

子爵府

asweetmom 發表於 18-4-19 00:04
以前防曬棒選擇少,shiseido是最出名的啦!

係咪有色果支?

水晶宮

IloveJJ 發表於 18-4-19 00:24
不過我化妝,都用唔到,係想買來幫仔搽,我見人介紹呢枝。

我未用過Thinkbaby, 見過comments話佢d防曬可防曬傷唔防曬黑。如果用20%ZnO唔知會唔會好白和厚呢…

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Elenalan 發表於 18-4-19 00:01
有呀,呢樣產品好耐架囉,我用左十幾年!

有搽碎粉,點樣可以補防曬,好頭痕

水晶宮

seasonbaby 發表於 18-4-19 09:56
有搽碎粉,點樣可以補防曬,好頭痕

我如果全日戶外活動, 預左要經常補搽防曬, 我就唔化底妝架喇, 只係搽防曬。以前我都試過用防曬粉/ 粉餅去補面部防曬, 但會越補越乾, 所以放棄了。

我d朋友就唔上碎粉, 用有防曬o既cushion粉底去補面部防曬。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 18-4-19 13:19
諗住定,I herb仲有乜好野推介?

你係指防曬產品? iherb都多人推介DermaE Natural Mineral Sunscreen SPF30, 我上年11月買左都仲未開來用(用完BabyGanics先開)。不過iherb d野貴左超多, e.g.DermaE呢支防曬上年我買係$12x, 今年加價到$15x!!就算做緊85折, 都仲貴左!!

因為iherb d野貴左好多, 我呢半年都冇買過佢d skincare, 只係買下其他日用品, supplements。我多左去Vitacost買野, 因為一來我有d用開o既野Vitacost先有, 另外佢d野多數正價都平過iherb, 我就會趁8折先入貨, 計埋shipping都仲平過iherb。

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 18-4-19 13:50
我記得你推介過Pacifica face cream,ok嗎?

始終佢有人工香料, 我有更好選擇唔會回購佢喇!

如果係skincare類別, 暫時諗到會回購Rixx Herbal Healing Lotion, Earth's Care Eczema Lotion, Mill Creek, 99% Aloe Vera Gel, Aquaphor Baby Healing Ointment, Logona Naturkosmetik Bio-Calendula Liip Balm, Now Foods Vitamin D-3 Cream, Life Flo Health Rosehip Seed Oil (質素好過The Oridinary.), Life Flo Health Squalane, Seabuckwonders...

子爵府

Elenalan 發表於 18-4-19 10:21
我如果全日戶外活動, 預左要經常補搽防曬, 我就唔化底妝架喇, 只係搽防曬。以前我都試過用防曬粉/ 粉餅去 ...

有乜嘢cushion粉底去補面部防曬好呀?

水晶宮

seasonbaby 發表於 18-4-19 14:30
有乜嘢cushion粉底去補面部防曬好呀?

我唔用cushion架, 所以冇推介。我d朋友就用一般有防曬o既cushion, 咩牌子都有。

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 18-4-19 15:02
squalane 好過haba?

HABA Squalane好貴, 我一向都唔會俾錢買, 通常跟set送先用, 或拎free samples先用。
Life Flo Health Squalane都係植物squalane 99.5% + 0.5%Vit E, 應該同HABA一樣, 用感冇大分別。

珍珠宮

ckm80 發表於 18-4-19 00:24
未諗到仲有其他嘢買

不過我都想問我而家食a酸,如果搽d pigment會唔會太進取?

avene d pigment係抗皺同淡斑,唔係抗痘喎!而且清爽版比較乾,無謂雪上加霜啦!

珍珠宮

回覆樓主:

memebox香港已經有專門店,sasa都買到,支唇膏筆仲平missha一半!

珍珠宮

回覆樓主:

biore酒精比sunplay多(個人試用體驗,無數據),唔會再搽面頸手背。

水晶宮

greentea000 發表於 18-4-19 16:20
biore酒精比sunplay多(個人試用體驗,無數據),唔會再搽面頸手背。

e你用呢隻sunplay冇曬黑?我身邊個個用過都話會黑!

子爵府

Elenalan 發表於 18-4-19 14:54
我唔用cushion架, 所以冇推介。我d朋友就用一般有防曬o既cushion, 咩牌子都有。
...

唯有用噴,有冇邊隻好呀thx

首頁

尾頁

跳至