美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

greentea000 發表於 18-5-25 20:26
用信用卡積分之前係一田買既

這個是你在用?可以包住哪些部位?
我想買防曬傘送禮,貴些也可以,推介哪個牌子呢?

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-5-24 22:16
六胜肽係提供signal, 而唔係可以被吸收轉化嘅物質,用"signal"去提醒肌肉去放鬆係最短暫嘅效果,除非24hrs ...

好詳細!

水晶宮

asweetmom 發表於 18-5-25 23:59
會流白汗嗎?

完全冇,冇溶。反而Avene Fluid 仲易溶

水晶宮

asweetmom 發表於 18-5-25 23:59
這樣快用完60ml也是真愛啦!!!

美白set果支係30ml, 搽一次都起碼用2ml啦,未計補搽

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-5-25 19:54
又買多2盒Fancl, 係真愛

和你買的一樣嗎?

水晶宮

asweetmom 發表於 18-5-26 00:21
和你買的一樣嗎?

HK版原本係$728/一套但比日本版少了支防曬,後來又唔知點解變成2款套裝(每款得3個產品)要$5xx!

日本版有精華,clay mask,防曬,面霜,美白paper mask x3, 化妝袋/潔面粉 x6。

水晶宮

回覆樓主:

呢支係咪新假期講果支第1位防曬呀?
純物理

水晶宮

回覆樓主:

今朝開左支Obagi C5, 搽全面頸和眼,零刺激,但太香。。。香到有d頂唔順
唔知港版Dermacept有冇香料。。。

大宅

回覆樓主

呢支係今年二月喺香港cd專櫃買既liposome
成份ok嗎?
(原來有paraben )

大宅

Elenalan 發表於 18-5-26 09:45
純物理

好吸引

大宅

Elenalan 發表於 18-5-26 09:45
純物理

香港網頁
都是有paraben

大宅

Elenalan 發表於 18-5-25 22:23
我見到A+ 有$980脱upperlip (永久保養)
我都想脫upperlip,使唔使referral?

大宅

cakecakemango 發表於 18-5-25 19:07
你地覺得LUMXXXX HARD SELL 嗎?
我最初去果到係脫毛,無sell過,係之後我問佢有咩facial先介紹,做完都無逼我再續,係最近我又心思思想做返,再問佢地先介紹aquapure俾我
不過我覺得佢啲facial都幾貴

水晶宮

anyasze 發表於 18-5-26 10:44

唔使referral,現在好多間都做緊幾百蚊脱細部位,最緊要係用GentleLase Pro 755nm機

水晶宮

anyasze 發表於 18-5-26 10:44

你冇喺L記脱埋upperlip?
不過分開幾間做係最平,因為L記細部位只係第1次有$980, 我先做underarm, 再做upperlip要$15xx。
早知upperlip去第2間啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

尋日去左沙田一田買HABA RM set, 唔算多人, 因為我只係去呢個counter, 冇去其他, 唔知其他部的情況係點.....
一去到有sales幫我, 仲可以係counter 碌卡, 唔使再出去排隊比錢, 幾好!

我問左佢地, 傳說II係會唔出, 暫時未有代替產品.............
佢地話RM比另一款保濕多左修護功效

水晶宮

me920 發表於 18-5-26 11:31
尋日去左沙田一田買HABA RM set, 唔算多人, 因為我只係去呢個counter, 冇去其他, 唔知其他部的情況係點.... ...

我下次Thankful week再考慮RM, 好似啱冬天用多d

水晶宮

anyasze 發表於 18-5-26 11:00
我最初去果到係脫毛,無sell過,係之後我問佢有咩facial先介紹,做完都無逼我再續,係最近我又心思思想做返,再 ...

Aquapure就貴d,但Hydrafacial TNS算差唔多
其他facial我就冇資料,如果係做果酸,酵素果d我會去小店做,都係果幾款牌子(Excuviance, Dermaceutics, Dermaquest, is Clinical...), 如果係韓國機Hifu, RF...我都會揀小店...佢又冇咩其他laser機。。。

水晶宮

chestnutpaste 發表於 18-5-26 10:40
香港網頁
都是有paraben

methylparaben算較安全(可參考ewg guidelines),危險程度不比phenoxyethanol高,仲要排位較後,可以唔使太過慮,除非對paraben極敏感啦。我對sorbic acid仲易中招敏感。

水晶宮

chestnutpaste 發表於 18-5-26 10:37
呢支係今年二月喺香港cd專櫃買既liposome
成份ok嗎?
(原來有paraben )

佢最奇怪係有兩個化學防曬成份(BP5和Ethylhexyl methoxycinnamate即Octinoxate), 呢2個成份係最易干擾hormone又最photounstable, 又唔係防曬品,我唔明點解要加。我會必要情況先用化學防曬,呢d補濕產品日日用唔應該有不必要有害添加。反而methylparaben我嘅concern較低,除非好似LP d魚子產品成串咁長嘅香料和防腐劑啦就要諗諗。

首頁

尾頁

跳至