美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Elenalan 發表於 18-5-26 11:21
你冇喺L記脱埋upperlip?
不過分開幾間做係最平,因為L記細部位只係第1次有$980, 我先做underarm, 再做uppe ...
$980我當初都係揀左underarm,再加full leg同bikini
但我脫左好多次都仲有毛
唔知係咪我特別旺盛

水晶宮

anyasze 發表於 18-5-26 12:21
$980我當初都係揀左underarm,再加full leg同bikini
但我脫左好多次都仲有毛
唔知係咪我特別旺盛:sw ...

我upperlip脱左7次仲有,我fd話因為d毛太太太幼難吸光,佢喺另一間都係咁。

underarm脱左11次,暫時未見有。

不過佢包永久保養,冇必要拖慢進度。應該唔關間店事

大宅

Elenalan 發表於 18-5-26 11:50
methylparaben算較安全(可參考ewg guidelines),危險程度不比phenoxyethanol高,仲要排位較後,可以唔使太 ...

其實我對成份冇乜認識
只是很多baby product / 抗敏產品好似好強調沒有添加paraben, 好似有毒咁,所以先有誡心
我差d唔記得Acseine 呢個牌子,我十年前用過黃色支防曬base很好用,可以多個選擇

自從生左bb之後皮膚乾左又敏感左, 加上餵人奶,怕用左有不良成份既化妝保養品對bb有害
差不多換過所有化妝品同護膚品

大宅

Elenalan 發表於 18-5-26 12:06
佢最奇怪係有兩個化學防曬成份(BP5和Ethylhexyl methoxycinnamate即Octinoxate), 呢2個成份係最易干擾horm ...

咁慘了
我未搵到liposome既代替品
真係多年愛用...

開左個haba RM serum sample 用
我覺得都幾好
係好似cd既liposome
不過保濕持久度不及liposome
不過我會再試真d RM serum
奇怪日本haba官網唔見有RM賣

大宅

Elenalan 發表於 18-5-26 12:25
我upperlip脱左7次仲有,我fd話因為d毛太太太幼難吸光,佢喺另一間都係咁。

underarm脱左11次,暫時未見 ...
我每個部位都脫左10幾次,無左9成,但總係仲有D好頑強咁生返出嚟,
我都有問過美容師,佢地話好正常

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我開左支avene 防曬fluid 試用裝, 感覺一D都唔係我expect 的fluid 質地, 但搽均晒後又唔算好笠..................
未補搽, 唔知再搽係點............

水晶宮

chestnutpaste 發表於 18-5-26 12:52
咁慘了
我未搵到liposome既代替品
真係多年愛用...

CD liposome真係好補濕好好用,我用左好多年用過N咁多支,唔計成份價錢我至愛補濕精華排位佢係第1, 第2係Chantecaille Vital Essence, 第3係SkinCeuticals B5

我估HABA RM Serum夾埋RM Lotion用,補濕效果同CD Liposome有得揮。

子爵府

回覆樓主:

的起心肝買左把防曬遮

水晶宮

me920 發表於 18-5-26 13:05
我開左支avene 防曬fluid 試用裝, 感覺一D都唔係我expect 的fluid 質地, 但搽均晒後又唔算好笠............ ...

你有冇用足6 pump搽面和頸?

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

cakecakemango 發表於 18-5-25 20:51
想脫UPPER LIP
好耐先做一次FACIAL, 咩FACIAL 都做, 睇下果排心情

我覺得 upper lip 吾洗特登俾錢去脫, 我好多年前去做 c6 去班 ( 我好 out, 唔知而家仲有冇c6), 做做吓我發現我啲唇毛同額頭啲毛仔都冇埋, 真係意外收穫

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Elenalan 發表於 18-5-26 16:12
你有冇用足6 pump搽面和頸?
我用試用裝, 唔係pump裝, 但我有jit 好多出來搽, 希望夠

禁止訪問

男爵府

jtkw 發表於 18-5-23 18:37
我用mill creek,暴曬後退紅效果好,冇敏感,冇乸眼
可能你用的是新配方所以冇敏感和乸眼,等我第日都試吓先

男爵府

greentea000 發表於 18-5-23 21:25
我對parabens唔反感,唔會因為parabens而唔用一個產品。但parabens既危害有幾大,更取決於用量、頻率、留 ...
謝謝您詳細嘅講解,咁我要留意一下它的使用頻率和容量啦!

男爵府

paulinewong 發表於 18-5-26 19:12
可能你用的是新配方所以冇敏感和乸眼,等我第日都試吓先

我唔知新定舊呀,用左都幾耐,一直冇乜問題
我會厚敷當mask咁用,之後會洗.

男爵府

paulinewong 發表於 18-5-26 19:24
謝謝您詳細嘅講解,咁我要留意一下它的使用頻率和容量啦!

Methylparaben 不用太擔心.

Butylparaben,propylparaben 小心避免.

男爵府

Elenalan 發表於 18-5-26 10:33
今朝開左支Obagi C5, 搽全面頸和眼,零刺激,但太香。。。香到有d頂唔順
唔知港版Dermacept有冇 ...

估唔到竟然係香

我都麻麻地有勁香味所以LP我最唔鍾意係佢陣味,太香。。。

禁止訪問

子爵府

aewiou 發表於 18-5-26 22:16
幾錢?輕?

50蚊
都算輕
入面係黑色涂層

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至