美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

candycakee 發表於 18-5-27 23:35
係呀
日本牌子because
深色果d 先係99% uv cut

換一個寫法,upf 5,你還會買嗎?

子爵府

asweetmom 發表於 18-5-27 23:58

哈哈
果然係營銷策略
其實日本城果把都無寫
但感覺上質料硬淨好多

珍珠宮

回覆樓主:

第三盒
一支全新的是22g,我搽臉、前頸、鎖骨上下,一次用不到1g。

珍珠宮

回覆樓主:

我在fancl、ad+、cef、clinique之中考慮了好幾天,還是clinique c10化算,而且我已經完全適應c10了,一點刺激性都沒有了。

禁止訪問

伯爵府

ckm80 發表於 18-5-27 23:56
Beautybay個折扣好詭異呀

我用hk checkout佢無折,但又話你聽買多幾多有折,但同一堆product,用U.K. Check ...

琴日唔知點解用幾張credit card找數都過唔到,唔買cellex c, 轉買css olive serum 同 vit c, 美國官網有10% off,計埋運費都平過salxxx 買。

伯爵府

asweetmom 發表於 18-5-28 02:03
第三盒
一支全新的是22g,我搽臉、前頸、鎖骨上下,一次用不到1g。

你早晚用?搽左之後搽咩?我搽vit c 最煩係之後唔知用咩,其實唔夠保濕但搽野又好笠,依家用緊the ordinary AG, 未睇到效果

子爵府

asweetmom 發表於 18-5-27 23:58

但80% uv cut 應該唔只upf 5 咁小啩

子爵府

第三盒

我好想試呢個
但一星期真係用唔完

水晶宮

第三盒

點解唔搽後頸?護膚品一向唔搽後頸??

水晶宮

ckm80 發表於 18-5-27 23:56
Beautybay個折扣好詭異呀

我用hk checkout佢無折,但又話你聽買多幾多有折,但同一堆product,用U.K. Check ...

我用HKD checkout有折

男爵府

Elenalan 發表於 18-5-27 08:18
7折買了2支Cellex-C Advanced C Serum!
多謝你地報料
你好犀利呀! 買完CSS CEF, 又買Cellex- Advanced C serum.LAA保全期咁短,你點係3個月用得哂呀!
你收咗CSS貨未?想知直送要幾耐。

水晶宮

iris007 發表於 18-5-28 09:44
你好犀利呀! 買完CSS CEF, 又買Cellex- Advanced C serum.LAA保全期咁短,你點係3個月用得哂呀!
你收 ...

因為買2支o岩o岩過120英鎊有7折!!
如果我用得哂會自己用埋佢, 否則就俾細妹用。

我手上支Obagi C5最多捱多1星期, 但CSS都未收貨。到時睇下邊樣收貨先就用邊支。
我上年10月中買果3支Cellex-C都只係用到今年1月就用哂。

Obgai C5, 10ml我用到10-14日, 咁30ml (CSS/Cellex-C)每支應該最多用到6weeks。

我點都唔及綠茶貨多啦, 佢好似只係Garnier定LRP Redermic C都有1x支wor...未計Clinique C10

水晶宮

其實我最擔心唔係用唔哂, 而係網購Cellex-C是否夠新鮮...

Skinstore賣成千蚊一支(仲要係網購)我絕對落唔到手買來試, 又唔一定貴就新鮮d...
就算Beauty Bay唔做Discount時$6xx, 我都嫌貴...
所以7折後(~HKD44x/支)係我會冒險o既價位。唔做折唔拎到盡折扣都唔值得我試。

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

snoopyiu 發表於 18-5-28 08:12
琴日唔知點解用幾張credit card找數都過唔到,唔買cellex c, 轉買css olive serum 同 vit c, 美國官網有10 ...

我剛剛先買完,但是唔知點解比錢係用£來結算,我明明係HKD。不過都有折呀

男爵府

Elenalan 發表於 18-5-28 10:19
因為買2支o岩o岩過120英鎊有7折!!
如果我用得哂會自己用埋佢, 否則就俾細妹用。

我今個月15號買timeless CEF,公司出貨都要1個星期有多,我好儍咁諗,唔知是否新鮮即製,我用代運依家寄緊來港,應該月尾拎得到。

我又買咗Haba white lady set, 又有支bicelle ACE 未用, 可能都要送支比親戚。

如果運輸時間差唔多,下次CSS有折都試下訂。

水晶宮

iris007 發表於 18-5-28 10:46

我今個月15號買timeless CEF,公司出貨都要1個星期有多,我 ...

你全部放哂雪櫃先啦...White Lady係買30ml/60ml?
WL只有6% Sodium Ascorbyl Phosphate (VC), 可以早晚用, 我之前早上用WL, 晚上就WL和Retinol間住用, 一支60ml都用唔到2個月。

男爵府

Elenalan 發表於 18-5-28 10:51
你全部放哂雪櫃先啦...White Lady係買30ml/60ml?
WL只有6% Sodium Ascorbyl Phosphate (VC), 可以早晚用, ...

white lady 30ml

水晶宮

seasonbaby 發表於 18-5-28 10:41
我剛剛先買完,但是唔知點解比錢係用£來結算,我明明係HKD。不過都有折呀
...
我checkout時係HKD, 但佢send番張invoice係英鎊, 總之都有折。

水晶宮

iris007 發表於 18-5-28 10:52
white lady 30ml

30ml俾我一個月都用哂啦
你可以搽埋頸wor...搽埋頸真係多多都唔夠用...

唔知係咪因為我短髮, 我從來冇諗過skincare/ 防曬唔搽頸

首頁

尾頁

跳至