母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

公司冇得蒸 個泵就咁用水綠就再用得唔得? 點運奶返屋企?返到屋企即飲定再放返入雪櫃第二日飲?

別墅

paulai0106 發表於 17-5-23 09:42
公司冇得蒸 個泵就咁用水綠就再用得唔得? 點運奶返屋企?返到屋企即飲定再放返入雪櫃第二日飲?
...

我買左個手提uv 消毒可放喇叭和細樽! 會用清潔液洗完,滾水碌再放入去消毒!成Set機樽喇叭放工司,泵完入奶袋fridge to go 帶返屋企,咁好似方便啲

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

每日帶set喺屋企消毒好既樽同喇叭返公司,另外帶埋冰袋,泵機(因試過放喺公司用既機突然壞咗,唔敢再搏),如當晚出街會帶埋冰種,亦會放奶袋喺公司備用(試過唔記得帶儲奶樽蓋)
泵完暫存喺公司雪住,放工就放入冰袋(我係用fridge to go)帶返屋企,然後放入雪櫃,同喺屋企泵一樣,冇刻意分開

男爵府

我會帶2 sets 泵翻公司, 費時洗亦無時間洗.
由於公司無雪櫃, 所以自行帶冰袋同雪種, 泵完啲奶就放入冰袋保冷.
所以工好似走難咁, 一袋二袋

複式洋房

回覆樓主:

泵機擺公司,每日一個大背囊袋住用密實盒帶喇叭等配件同4個奶樽,仲有冰袋同冰種返公司。返到公司就雪凍舊冰種先,上午泵完一轉就洗配件同用滾水浸5分鐘放返入盒,2支奶就放入公司雪櫃,下午用返同一個喇叭加另外2個奶樽,泵完又係洗加滾水浸,放工返屋企先一次過大清潔,奶就會入袋放雪櫃待飲。我兩胎都係咁,so far仔仔飲完奶都冇唔舒服。
穩陣起見,無論我去唔去夜街,運奶回家一定加冰種,避免離開公司後又有突發事令自己唔可以短時間回到家

大宅

我喺公司放一個奶泵,一日泵兩次,用微波爐消毒袋消毒parts, 泵完既奶暫放雪櫃,放工用fridge to go 帶返屋企放雪櫃for第二日返工時屋企人餵,我喺屋企全埋身

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊