美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

lovely_princess 發表於 17-5-23 22:51
the ginza basic skincar? 好用?

我試左洗面、爽膚水(2枝)、眼霜、面霜,全部都好好用,佢標榜全年齡全膚質全部皮膚問題都搞得掂(誇左d)

洗面好有驚喜,洗完透白明亮,用過n咁多枝洗面得佢比到我呢種效果

眼霜好滋潤唔癡立,超級好推,朋友無見一排話眼周升番少少眼圈又無咁黑,不過我日日照鏡又唔係好睇得出

面霜最抵,已經日夜用係面同頸,差不多要8個月先清得晒,呢段期間皮膚好穩定

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 23:03
我試左洗面、爽膚水(2枝)、眼霜、面霜,全部都好好用,佢標榜全年齡全膚質全部皮膚問題都搞得掂(誇左d ...

但係咪好貴ga?

大宅

Melodyangel 發表於 17-5-23 23:17
但係咪好貴ga?

除左面霜150g 2萬円最抵玩,其他都貴過cpb,佢的日夜serum孖裝18萬円,除非中左6仔二獎以上唔係買唔落手

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 20:04
想ga,但屋企仲有pola massage cream *2, shiseido *1
清晒先買

我用開shiseido 五分鐘果隻緊緻massage cream, 覺得幾好,皮膚潤d。
呢排試用pola massage cream 20g sample , 覺得都唔錯,ba 話其實按一分鐘都夠,好似簡單好多。
你覺得邊隻好d 呀?

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 23:19
除左面霜150g 2萬円最抵玩,其他都貴過cpb,佢的日夜serum孖裝18萬円,除非中左6仔二獎以上唔係買唔落手
...

150g 千幾真係唔貴,但精華要幾千一枝,好誇
你用過一set, 都好捨得!

大宅

Melodyangel 發表於 17-5-23 23:24
我用開shiseido 五分鐘果隻緊緻massage cream, 覺得幾好,皮膚潤d。
呢排試用pola massage cream 20g samp ...

Shiseido果個方便唔需要洗又可以晚晚用,有一排好有恆心晚晚按左成個月真係通透又v面

Pola要洗走,按的手勢跟足官方做唔夠舒服,時間又短,不過功效上比shiseido強d同持久d,價錢都...貴一倍

要比較還是找同級的cpb, suqqu, cosme decorte, kanebo impress吧。只用過cpb的,同樣不用洗走,夠滋潤但好像只適合冬天夜晚

大宅

Melodyangel 發表於 17-5-23 23:26
150g 千幾真係唔貴,但精華要幾千一枝,好誇
你用過一set, 都好捨得!
...

Basic care都負擔到ge,除番開枝面霜都唔算太貴,而且對「隱藏版貴婦品牌」呢幾隻字難以抗拒

有機會都會回購洗面同面霜,個人最鐘意呢兩件產品,眼霜真的好貴功效又未太顯著,用番filorga就夠

男爵府

好毒,但係好吸引呀!

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 23:31
Shiseido果個方便唔需要洗又可以晚晚用,有一排好有恆心晚晚按左成個月真係通透又v面

Pola要洗走,按的手 ...

pola要洗面嘅咩? 我冇洗喎!!!!!
shiseido 我諗你係用一分鐘果隻? 果隻我反而用過一盒冇再用,五分鐘果隻,感覺緊緻d。
不過,pola 真係貴成倍,所以諗緊用埋shiseido 後,轉唔轉好

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 23:37
Basic care都負擔到ge,除番開枝面霜都唔算太貴,而且對「隱藏版貴婦品牌」呢幾隻字難以抗拒

有機會都會 ...

係,太貴真係搞唔掂

大宅

Melodyangel 發表於 17-5-23 23:45
pola要洗面嘅咩? 我冇洗喎!!!!!
shiseido 我諗你係用一分鐘果隻? 果隻我反而用過一盒冇再用,五 ...

買時ba教,用熱毛巾抹走再敷下,你下次試下

Shiseido我都係用5分鐘果隻,1分鐘太無料到

大宅

Melodyangel 發表於 17-5-23 23:47
係,太貴真係搞唔掂

仲要留子彈買衫、鞋、手袋,哈哈

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 23:55
買時ba教,用熱毛巾抹走再敷下,你下次試下

Shiseido我都係用5分鐘果隻,1分鐘太無料到

pola 我咪錯咗好多次。。我直接搽lotion。
係shiseido一分錢話保濕為主,但我真係唔夠。

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 23:56
仲要留子彈買衫、鞋、手袋,哈哈

yes

大宅

Melodyangel 發表於 17-5-24 00:02
pola 我咪錯咗好多次。。我直接搽lotion。
係shiseido一分錢話保濕為主,但我真係唔夠。
...

隻隻massage cream都唔同,買時問清楚,suqqu果個都係要用熱毛巾抹走,cpb其實兩樣都可以,不過冬天一定唔抹。

如果用唔洗過水的massage cream, 按完佢我再加埋cpb 的translucency mask (peel-off mask that infuses skin with vital moisture while gently removing old surface cells to reveal a brighter, more vibrant complexion.)

大宅

最鍾意睇人show戰利品

男爵府

Orange_C 發表於 17-5-24 07:38
隻隻massage cream都唔同,買時問清楚,suqqu果個都係要用熱毛巾抹走,cpb其實兩樣都可以,不過冬天一定唔 ...

我都有聽jm 講cdp, 但我之前試過佢skincare唔多夾我, 所以冇特登買。
試過pola 唔錯,但又貴。shiseido 係話可以唔駛洗,但太油,我每次都會用花水濕full 幾分鐘再輕輕抹走d, 咁先搽野。

伯爵府

Orange_C 發表於 17-5-23 23:19
...

150g唔係cream,係乳液喎!
佢隻cream得40g,要Jpy100000!
乳液同cream係兩樣野

大宅

Jessieyin 發表於 17-5-24 16:54
150g唔係cream,係乳液喎!
佢隻cream得40g,要Jpy100000!
乳液同cream係兩樣野

乜面霜=cream? 為免有人誤會之後叫番乳液。我知佢個cream好貴,basic care一般都唔會有佢

伯爵府

Orange_C 發表於 17-5-24 18:01
乜面霜=cream? 為免有人誤會之後叫番乳液。我知佢個cream好貴,basic care一般都唔會有佢
...

唔係架,The Ginza同CPB一樣,都係分乳液emulsion同面霜cream,佢哋建議用法係,夜晚要乳液後再加面霜

首頁

尾頁

跳至