在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我一星期只返1-2日工.. 其餘日子全職湊 b.. 我返工既日子就叫嫲嫲/其他親戚輪流上我屋企幫手湊 b.. 我有請姐姐.. 但只幫手做家務同煮飯.. 我完全唔比佢掂我個 b...
只要係我唔返工既日子.. 都係我一手一腳照顧 bb.. 餵奶換片沖涼陪玩全部都係我..
咁我老公有個阿姨.. 單身獨居.. 我地覺得佢一個人好孤獨.. 加上我地住得近.. 所以晚晚佢放工都會叫佢上來食飯.. 佢食完飯都會同阿 b 玩.. 但 bb 早訓.. 佢同 bb 接觸既時間都係30-45分鍾度..
問題來了... 自從 bb 2-3個月開始識對人笑.. 我就留意到 bb 好鍾意阿姨.. 成日對住佢笑.. 但對住我就好少笑... 點同佢玩佢都好似唔係好理我... 就算對住佢嫲嫲同其他有份上來湊佢既親戚.. bb 都唔會好似痴阿姨咁樣痴佢地..
我百思不得其解... 我已經全職湊 bb.. bb 都會唔痴我既...真係好唔開心...
我老公話.. 可能 bb 日日對住我無新鮮感?!
我同我老公講.. 唔想阿姨再咁樣日日上來.. 但比我老公話我唔識諗.. 話有多個人對 bb 好係好事... bb 見到阿姨咁開心.. 點解要剝奪 bb 既快樂..
係好有道理.. 但真係愈諗就愈唔開心..... 唔明點解會咁....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

人夾人緣. 我大二仔一d 都唔痴我, 個女痴到暈, 我都解釋唔到.

解釋可以有好多, 睇你信邊套. bb 唔痴你, 咪當 bb 鍾意新鮮感. 有時唔駛考究太多. wm 返屋企, 夠有新鮮感, 有d bb 咪一樣唔痴果d 媽咪, 但之後又會痴番.

bb 只係得2-3個月大, 唔駛對佢同埋你自己咁harsh. 放鬆d. 重點真係對方係錫你個bb.

珍珠宮

bosch 發表於 17-5-24 01:07
人夾人緣. 我大二仔一d 都唔痴我, 個女痴到暈, 我都解釋唔到.

解釋可以有好多, 睇你信邊套. bb 唔痴你, ...

佢而家5個月啦.. 我係由佢2-3個月開始留意到呢個情況..

男爵府

樓主你諗得偏激左,我好認同你老公講多一個人真心錫呀b係好事,我明白做媽媽會有你咁既想法,我以前番工都會,不過當呀b大dd佢就會明白你先係最錫佢既媽咪,所以真係放鬆下啦。你當呀ee每晚上黎嗰幾十分鐘係俾你自己休息啦

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

想生BB熱投

回覆樓主:

我囝都好痴佢姑丈,我都好不明白(emoji)
好好珍惜, 不想錯過你成長

首頁

尾頁

跳至