親子旅遊

跳至

首頁
45678...11

尾頁

大宅

HippoHippo 發表於 17-7-11 01:31
水深有3米呀,跳落水的位置附近亦有條繩圍住,有需要可捉住

跳水安全嗎?有職員控制秩序嗎?

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

kwokka 發表於 17-7-11 08:31
跳水安全嗎?有職員控制秩序嗎?

上圖有個救生圈,救生圈左邊有個酒店職員/救生員當值,佢會控制人流,等跳左落水那個離開左先俾下一個跳

大宅

HippoHippo 發表於 17-7-11 13:28
上圖有個救生圈,救生圈左邊有個酒店職員/救生員當值,佢會控制人流,等跳左落水那個離開左先俾下一個跳
...

會教跳的正確姿勢?

男爵府

kwokka 發表於 17-7-11 15:58
會教跳的正確姿勢?

我地去Mercure時,個職員有教佢地點跳,去到CGMB, 佢地已經跳過,所以都唔駛職員教,直接跳落水

大宅

HippoHippo 發表於 17-7-12 23:33
我地去Mercure時,個職員有教佢地點跳,去到CGMB, 佢地已經跳過,所以都唔駛職員教,直接跳落水
...

太好了

大宅

HippoHippo 發表於 17-6-6 02:40
Day 3 - KK Open Zoo

這個活動已包來回酒店的接送和簡單午餐

原先Plan 去Safari world, 但女其實只想再去餵長頸鹿,見kk zoo 餵長勁鹿,相比下可以嗎?

其實去過safari world,覺得普通。

如果唔去safari world , 但黃昏想去cholocate village , 早上到黃昏有邊度可去?

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

男爵府

kwokka 發表於 17-7-13 17:55
原先Plan 去Safari world, 但女其實只想再去餵長頸鹿,見kk zoo 餵長勁鹿,相比下可以嗎?

其實去過safar ...

忘了覆你添...
Safari world我未去過呀,你阿女幾大呀?
如佢只想餵長頸鹿,咁kk zoo都有好幾隻長頸鹿可餵,佢地都好主動爭野食餵得好開心
kk zoo規模唔算好大,但未去過行下都ok
你問早上至黃昏那個時段是否已在曼谷你去幾多日呀?行程諗住去邊?

大宅

HippoHippo 發表於 17-7-18 01:45
忘了覆你添...
Safari world我未去過呀,你阿女幾大呀?
如佢只想餵長頸鹿,咁kk zoo都有好幾隻長頸鹿可餵 ...

我會頭尾在曼谷五天

第一天由芭提雅去曼谷經kk zoo ,check in 酒店後去asiatique

第二天:kidzania

第三天:四面佛,午餐,chocolate ville 影相加晚餐

第四天:美功鐵道,floating market, 螢火蟲

第五天:早上行下,中午去機場

之前去過safari world ,女(6和10歲)除喜歡餵長頸鹿,其他無乜興趣。長頸鹿真係好多好多隻起碼四十隻。

男爵府

回覆樓主:

感謝樓主無私分享 和 回覆。。
我見你的行程,真的想去多幾天(emoji)(emoji)
我新年會6日5夜芭堤雅,曼谷,
三大三小 ,分別是10。7。4歲仔加一位老人家。

諗緊酒店,邊個地方book3晚好?

男爵府

kwokka 發表於 17-7-18 12:19
我會頭尾在曼谷五天

第一天由芭提雅去曼谷經kk zoo ,check in 酒店後去asiatique
原來Safari world有幾十隻長頸鹿咁多,咁kk zoo應該冇得比喎帶小朋友去曼谷仲可以去dinosaur planet, snow town, sea life bangkok ocean world,遊船河,etc...
你地鍾唔鍾意煮野食呀? 有興趣的話可以帶埋小朋友join cooking class都得喎
一齊學煮泰菜,參觀當地市場,煮完又有得食,我睇klook都有好多間cooking school,最平$2xx都有,有興趣可以去望

btw,曼谷你都留5日,咁芭堤雅又玩幾多日呀? 真係羨慕你可以玩多日

男爵府

Doobi 發表於 17-7-18 13:30
感謝樓主無私分享 和 回覆。。
我見你的行程,真的想去多幾天(emoji)(emoji)
我新年會6日5夜芭堤雅,曼谷, ...
邊個地方book3晚,咁要視乎你想去邊d景點先....
芭堤雅較多水上活動,我對仔女就好鍾意芭堤雅,玩左成個星期都好似仲未夠,阿女仲話想每年都黎玩

你3個小朋友鍾唔鍾意玩水呀? 老人家游水嗎? 如果唔游就可能悶d
曼谷就多d野行/買/食,又有幾個夜市....所以可能你諗左邊幾個景點係必去,咁就容易d諗邊度住多一晚

大宅

HippoHippo 發表於 17-7-21 01:09
原來Safari world有幾十隻長頸鹿咁多,咁kk zoo應該冇得比喎帶小朋友去曼谷仲可以去dinosaur planet, ...

芭達雅玩六日,真係開心放暑假

大宅

好玩啊!可否告知炳仔通訊方式?

男爵府

HippoHippo 發表於 17-7-21 01:23
邊個地方book3晚,咁要視乎你想去邊d景點先....
芭堤雅較多水上活動,我對仔女就好鍾意芭堤雅,玩左 ...

我已訂左3晚芭堤雅resort.了(emoji)

男爵府

hkbuffet 發表於 17-7-21 21:02
好玩啊!可否告知炳仔通訊方式?

可以睇返我之前介紹CN那個post呀click here -> post#51
那張香港炳嫂的卡片已有埋炳仔的電話,可用whatsapp 同佢聯絡

男爵府

Doobi 發表於 17-7-21 22:32
我已訂左3晚芭堤雅resort.了(emoji)
你最後訂左邊間resort呀?

男爵府

HippoHippo 發表於 17-7-23 23:18
你最後訂左邊間resort呀?

我訂Cape Dara Resort

伯爵府

Mercure去Harbor Pattaya,大約幾遠呢? 係咪坐雙條?

男爵府

coldmilktea 發表於 17-7-31 23:06
Mercure去Harbor Pattaya,大約幾遠呢? 係咪坐雙條?

睇google map坐車約13分鐘,我在芭堤雅出入除左包車就係call Grab taxi/ Uber,我覺得方便d,點到點,又唔駛驚唔識落車

首頁
45678...11

尾頁

跳至