在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係越來越難撈,尤其係中夾心層嘅 上卸下hea,永遠有勞冇功...人工又低..

大宅

2018復活節勳章

所以早就跳左出黎,人工係低咗但起碼唔駛再受客 氣

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我公司算係服務行業,我做CS都覺得好煩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小草莓子 發表於 17-5-24 20:59
真係越來越難撈,尤其係中夾心層嘅 上卸下hea,永遠有勞冇功...人工又低..
我做左十幾年最終都頂唔順,1個人做3個位辛苦到喊,日日早返遲走,最終決定拜拜啦!而家份工紅日前後都可以放假,中秋/做冬/平安夜/大除夕仲有得放早,做左十幾年bank都未試過

wcpcelia    發表於 17-5-28 10:52

大宅

2018復活節勳章

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

你做坐十幾年咁叻,我做左7年就頂唔順走左啦,因為真係做到老公都有微言呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mikis 發表於 17-5-26 10:02

你做坐十幾年咁叻,我做左7年就頂唔順走左啦,因為真係做到老公都有微言呀
時間越長,食之無味 棄之可惜,離開其實要好大勇氣

大宅

離開真係要好大勇氣,自己屋企c6一個做都ok負擔到,但一諗起如果自己唔做,個個月就未必俾到幾千蚊我媽,我就....呢份工唔算好辛苦 只係上司大過大細超,對d新人縱得好緊要,驚佢地走喎,乜都塞俾我,新人唔識做或做錯野就會話我唔教佢地,最後㷫係上星期,我明明幫緊個同事手架啦,佢仲大大聲叫我去幫手⋯

大宅

我都有類似情況

永遠有勞無功

我都唔係想要功,但只少都唔好覺得我無付出過白賺人工咁丫。

大宅

回覆 ccjelly 的帖子

係呀,個個都覺得我好得閒冇野做架,事實因爲我地係夾心層,做左嘅野冇人知架,成日要r爛塊面去搵人求教,有邊個會知呀,最討厭係話d細嘅未做過呢樣 唔識呀 又話我要教下佢地喎 我咪話要知d乜野我一早同d細嘅講過 連個table都俾埋佢啦 但做前線永遠都係case by case咁處理架啦 我冇可能list哂逐個問題架喎 要因應個客點答先點問啫 咁都可以話我唔教人所以佢地唔識做 仲話叫佢地睇住我點問個客喎,哈哈哈,全香港咁多行業,咁真係個個客對佢地嚟講都係新新嘅未過嘅嘅,咁不如我做哂佢啦

大宅

小草莓子 發表於 17-5-28 19:29

係呀,個個都覺得我好得閒冇野做架,事實因爲我地係夾心層,做左嘅野冇人知架,成日 ...

自己盡左本份就好
過到自己
人地點講點諗,由得佢。
雖然講就易做就難,但我會咁樣提醒自己。

我好彩呀
上星期有一日真係覺得好灰,好想唔做,
點知第二日個天就派左個人黎氹番我..
話覺得我做野好盡心盡力,好滿意我既服務態度。
o個一刻我真係覺得好感動,真又好假又好,我覺得好有鼓勵性!好多謝個天對我幾好!

大宅

你講得啱呀,所以我大部分時間都係唔出聲,人地話我點點點唔好,我知自己唔咪咁就算,最多背後且同fd呻下,小人真係度度都有,要去屈人害人篤人自問做唔出,我信有因果

珍珠宮

小草莓子 發表於 17-5-28 14:26
離開真係要好大勇氣,自己屋企c6一個做都ok負擔到,但一諗起如果自己唔做,個個月就未必俾到幾千蚊我媽,我 ...
你講中曬,眼見真係好縱班新仔,一個月最少請1-2日病假都冇人話佢地,日日關門攪掂條數就走,冇人會主動做其他野,我經常做到7-8點、8點幾,你越做得就越比曬你負責,就係因為老餅唔怕你會走,心都淡。
我走前老細有同我頃,HR都有打比我頃過,最後我都決定離開。

大宅

我地又未至於係老屎忽呢,老屎忽話唔做唔洗佢做..我地做慢d就俾人催啦,左一句 *老闆話要你做* 右一句 *hr話你要做 冇辦法架* ...大石壓死蟹咁款,講真呀,嘢就做唔死人嘅,但洗唔洗咁大細超呀,講嘢語氣好d 做都做得gur d啦

珍珠宮

小草莓子 發表於 17-5-29 19:09

我地又未至於係老屎忽呢,老屎忽話唔做唔洗佢做..我地做慢d就俾人催啦,左一句 * ...
我都係十幾年啫,老又未到,啲細嘅又錫身,總之得個做字啦⋯⋯

別墅

我仲諗住試下轉銀行tim 介唔介意講下人工有幾低?

首頁

尾頁

跳至