跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

mycoconutbaby 發表於 17-7-15 14:25
恭喜哂呀,

11個月就批到都好快喎, 你諗住幾時去呀?

未落實日子,有可能12月走。不過要睇吓小朋友搵學校搵成點先 :mother:

希望你都好快收到好消息

大宅

回覆 ghoti 的帖子

恭喜晒啊!請問你去邊個州?

大宅

joyjj 發表於 17-7-16 16:48

恭喜晒啊!請問你去邊個州?

我會去Brisbane 呀

大宅

太好了

大宅

ghoti 發表於 17-7-16 13:58

未落實日子,有可能12月走。不過要睇吓小朋友搵學校搵成點先 ...

搵私校定公校?

大宅

highfive 發表於 17-7-20 09:00
搵私校定公校?

會報私校,不過未必即時有位,所以應該會讀住公立先

男爵府

回覆 joyjj 的帖子

can you pm your agent to me

大宅

ghoti 發表於 17-7-20 14:48
會報私校,不過未必即時有位,所以應該會讀住公立先

Brisbane 就唔知, 不過 Gold Coast 除左最 top 嗰兩間未必有位, 大部份私校都會有少少位, 如果小朋友成績好, 甚至可能有 offer 獎學金免學費(要交雜費).

大宅

highfive 發表於 17-7-21 22:11
Brisbane 就唔知, 不過 Gold Coast 除左最 top 嗰兩間未必有位, 大部份私校都會有少少位, 如果小朋友成績 ...

約咗一間私校遲啲視像面試,之前未grant visa嗰陣佢哋話依家apply會係2019年開學,但現時情況有變,都會問吓佢哋會唔會早啲有位。我哋報呢間學位少啲同唔多華人學生,可能冇咁popular ,希望有位啦

如果冇都要讀住公立先⋯

大宅

joyjj 發表於 17-6-11 00:31
回覆 babywant 的帖子

我冇損失點會介意,大家互相分享,我一陣 PM 你。

Hi Joyjj,
我都想要資料,謝謝

大宅

畀面勳章

joyjj 發表於 17-5-30 23:50
我自己本打算做 188B, 上年7月搵咗香港 agent, 佢地 challenge 我尼樣爭果樣缺,卒之個 agent 介埋個會計師 ...

我想問你果間係澳洲既agent收費(188B)如何?
can u give me contact?

複式洋房

回覆樓主

可否pm我妳用的agent嗎?Thx

複式洋房

joyjj 發表於 17-6-11 00:31
回覆 babywant 的帖子

我冇損失點會介意,大家互相分享,我一陣 PM 你。
i just consult visa 188b with an agent in HK, they also said one of the criteria is "淨賺 150 萬澳幣" from the investment portfolio, and i and my husband need to be professional investor ...........

and the consultant encouraged me to try 188a visa ...

i really dunno if I should trust them ...

大宅

我自己本打算做 188B, 上年7月搵咗香港 agent, 佢地 challenge 我尼樣爭果樣缺,卒之個 agent 介埋個會計師 ...

可否給我澳洲移民公司資料。Thank you!

大宅

vinng1 發表於 17-11-13 15:28
i just consult visa 188b with an agent in HK, they also said one of the criteria is "淨賺 150 萬澳幣 ...

For 188b, I don't think the requirements ask for $1.5m profits. You only need to be holding an investment portfolio worth no less than $1.5m for a certain period of time (and that you have been an overall successful investor), and be able to provide proof that you accumulated that wealth through legal means.

大宅

回覆 vinng1 的帖子

不同意!
香港有D agent 就係咁唔負責任,這個不是事實(雖然有當然好D)。

你有挭係好D,個 agent 做得輕鬆D,但真正的 criteria 是你要有 1.5 M 既 portfolio , 當然要 show 到你有錢賺,成個 story 要等 agent 幫你寫,佢枝筆好重要。

建議再 consult 其他 agents, 不論 香港的或澳洲的,都要試下,我都係咁樣試,而家先 settle 到落嚟,每個人都有自己的難處同背境,我千山萬水先行到這步;全部 submitted 晒,仲等緊....

之前果個 香港 agent, 用咗 6 個月,連開頭第一步都行唔出,陰公,好在果斷斬纜搵第二個,都係6 個月,但D嘢全部做晒交晒⋯⋯⋯

洋房

有間CPA FIRM 主要做188A。。。
https://www.facebook.com/WhimAU/

洋房

我係澳洲返來既媽媽,呢間係我老公個朋友用緊,墨爾本同香港都有OFFICE。。

https://www.facebook.com/WhimAU/

洋房

我係澳洲返來既媽媽,呢間係我老公個朋友用緊,墨爾本同香港都有OFFICE。。

大宅

hi,可否pm你的移民顧問資料我?

首頁
23456...8

尾頁

跳至