2018年媽媽會

跳至

首頁
34567...9

尾頁

複式洋房

第一胎。8week
我想問8week 寶寶會唔會有聽覺?

複式洋房

報到預產期2月18日
星期二去check 時,醫生話個胎太細只係見到一點,
不過就照到我子宮上面有粒幾太既纖維瘤(成7cm),
攪到依家好擔心

複式洋房

回覆 都敏俊C 的帖子

Jm們,我都係預產期係2月22日呀,又會咁岩。想問你地諗住幾時去私家e院check 呀?我諗住會係私家順產,諗住塭港安張智e生,但仲未book第一次產檢。照計返我last m 我依家應該係5Wk4日,但我係遲左1個星期排卵的,所以依家諗住到8Wk 先去私家照會好啲,驚太早咩都照唔到會嚇餐死。另外都會keep住政府check, 已經去左瑪嘉烈醫院排期啦,但排左7月28號第一次產檢,之後就8月15去check 唐氏。

複式洋房

另外想問你地依家有啲咩感覺?我好似無咩特別感覺,又無嘔。係小腹有時有扯扯地的感覺。但我呢幾日就肚痾。我原本19號dd, 依家仲有keep住check 綠d, 都有keep住加深,見有加深先放心啲

複式洋房

回覆 babyja 的帖子

hello 我都係2月22預產呀~! 我今朝都去左瑪嘉烈登記, 不過佢約我第一次8/8 去做唐氏@@ 唔洗做產檢....(唔知關唔關我睇左私家醫生事呢@@)
我下星期2 會去私家照第一次呀..好緊張, 我都好驚咩都照唔到嚇親自己

複式洋房

我都有扯住痛...醫生話正常, 因為佢係入面會脹大緊..但係我右胸會腫/大左...你有冇呀?

複式洋房

回覆 omani 的帖子

有一齊的jm! Haha, 可能我係去荃灣仁濟健康院登記的,我第一次產檢係健康院做,唐氏就去返瑪嘉烈做。因為我住荃灣,看完私家醫生拿懷孕證明後,e生就叫我可以去登記左先,咁我就順便行埋過去登記,無專登去瑪嘉烈登記。呢2日都會book埋私家醫院的產檢,係咪打電話去就得?

我個胸間唔中都會feel到痛囉,胸脹又唔係好覺,尋晚沖完涼見乳頭好硬好挺身

別墅

你好,我而家6W,尋日去廣華排期,但係佢個期排到好後,3/8 check 唐氏,26/9 先係第一次產檢

複式洋房

回覆 kitanohitomi 的帖子

都正常呀,看之前bk ge post, 好多jm 都話政府係排得好耐先有得看,我都排到15/8先check 唐氏

別墅

babyja 發表於 17-6-23 16:03
回覆 kitanohitomi 的帖子

都正常呀,看之前bk ge post, 好多jm 都話政府係排得好耐先有得看,我都排到15/ ...
我朋友話,如果心急想早啲照就要自己出去搵私家照,不過佢認為咁早去照其實係無太大必要,只係滿足好奇心,如果錢多就照啦所以我應該都係會慢慢等廣華個期

複式洋房

回覆 wailing815 的帖子

啱啱講完無反應~ 5w3d 就開始作悶, 口淡淡, 食唔落野啦. 尋日剛剛6w, 都係唔放心, 結果去左私家照, 見到胎囊啦. 約左2星期後再照...好緊張! 又擔心空心胎,又擔心無心跳....

別墅

kitanohitomi 發表於 17-6-23 14:13

你好,我而家6W,尋日去廣華排期,但係佢個期排到好後,3/8 check 唐氏,26/9 先係第 ...
Hi ,我宜家5W4D,都係廣華排期,9/8 check 唐氏,29/8 產檢。

但我呢兩日流左好多血,宜家入左院檢查,醫生話照唔到胎囊,抽左血,話只有等,無野可以做,只好祈禱天父給我一個最好的安排。

各位加油,祝大家好孕!

複式洋房

babyja 發表於 17-6-23 13:36
回覆 omani 的帖子

有一齊的jm! Haha, 可能我係去荃灣仁濟健康院登記的,我第一次產檢係健康院做 ...

Hello,我edd 21/2..都係瑪嘉烈
不我仲未排呀⋯⋯要下星期二先去

複式洋房

回覆 KarenEE 的帖子

希望你無事啦!!bb要加油呀!!會唔會都仲早,未照到胎囊?

子爵府

babyja 發表於 17-6-23 12:02
回覆 都敏俊C 的帖子

Jm們,我都係預產期係2月22日呀,又會咁岩。想問你地諗住幾時去私家e院check ...

我未去排期呀,約咗私家醫生星期二照,睇下照完點先至去排期,呢排又熱又落雨,懶得出街

洋房

相逢恨晚 發表於 17-6-2 09:42
有無岩岩驗到既jm(emoji)(emoji)

Yes me too!! 13/2/18

大宅

Bingo....未有確實預產期,下星期二去睇

別墅

KarenEE 發表於 17-6-24 20:15
Hi ,我宜家5W4D,都係廣華排期,9/8 check 唐氏,29/8 產檢。

但我呢兩日流左好多血,宜家入左院檢查,醫 ...
產檢咁快嘅? 我3/8 check 唐氏,但係要去到 26/9 先產檢,差唔多遲你一個月

可能太早所以未照到啫,放鬆啲,最緊要都係休息,祝好孕!

別墅

回覆樓主

預產期28/2 第二胎 排左QE

別墅

babyja 發表於 17-6-24 22:06
回覆 KarenEE 的帖子

希望你無事啦!!bb要加油呀!!會唔會都仲早,未照到胎囊? ...
醫生昨晚告知我是小產,多謝你安慰我!

首頁
34567...9

尾頁

跳至